Hem Sport Trevor Bauer stängs av i 324 matcher

Trevor Bauer stängs av i 324 matcher

förbi admin
0 kommentar

Basebollstjärnan Trevor Bauer polisanmäldes för sexuella övergrepp men friades i rätten.

Nu stängs han av – i 324 matcher.

”Jag tänker överklaga och räknar med bli friad”, skriver han på Twitter.

I somras polisanmäldes LA Dodgers pitcher Trevor Bauer, 31.

En kvinna från San Diego uppgav i sin anmälan att MLB-stjärnan vid två tillfällen under våren 2021 förgripit sig på henne sexuellt och använt fysiskt våld.

Kvinnan uppsökte sjukhus och tog bilder på skadorna som hon uppgav att Bauer orsakat.

Fem månader senare meddelade åklagaren i den delstatliga domstolen att åtal inte kan väckas då tillräcklig bevisföring saknades.

Stängs av från MLB

Trevor Bauer har ändå varit tillfälligt avstängd från spel i MLB (Major League Baseball) – och nu meddelar ligachefen Rob Manfred att man stänger av honom i två säsonger för ”brott mot ligans policy om sexuella övergrepp och våld i hemmet”.

Avstängningen omfattar totalt 324 matcher och är en av de längsta i MLB:s historia.

”Jag förnekar, å det grövsta, att jag begått något typ av brott mot ligans policy om sexuella övergrepp och våld i hemmet. Jag tänker överklaga detta och förväntar mig att bli friad”, skriver Trevor Bauer på Twitter och hälsar att han inte tänker kommentera ärendet ytterligare.

”Har inte hänt”

Bauer har tidigare bekräftat att han träffade och hade sex med kvinnan vid två tillfällen under våren 2021. Kort efter att polisanmälan blev känd för offentligheten publicerade han ett sju minuter långt videoklipp som han kallade för ”Sanningen” där han bedyrade sin oskuld.

– Jag var inte våldsam mot henne på något sätt, vid något tillfälle. Vi hade hårt sex, i samtycke, men de brutala sakerna som hon beskriver har helt enkelt inte hänt, sa han då.

Trevor Bauer.

Du kanske också gillar