Hem Sport ”Trodde jag skulle få starta”

”Trodde jag skulle få starta”

förbi admin
0 kommentar

OSLO/STOCKHOLM. Anthony Elanga var förpassad till bänken igen.

Han trodde att han skulle få starta mot Norge.

– Man är alltid besviken när man inte startar. Speciellt när jag gjorde mål mot Norge första matchen, säger Elanga.

Sverige föll med 3–2 mot Norge men fick ett tillfälligt lyft under matchen när Janne Andersson gjorde ett trippelbyte i den 58:e minuten.

Anthony Elanga var en av spelarna som byttes in och bara några minuter senare fick han se Emil Forsberg göra ett reduceringsmål.

Elanga förväntade sig inte att börja på bänken efter att ha fått göra sin första start mot Serbien. Totalt blev det en start och tre inhopp under landslagssamlingen.

– Jag är en person som gillar att spela mer matcher. Jag trodde när jag gjorde mål mot Norge i första matchen att jag kanske skulle starta i dag. Men jag gjorde inte det så nu måste jag fokusera på klubblaget och det som händer med Sverige framöver, säger Elanga i Viaplay.

”Alltid besviken”

Elanga utvecklar sedan för Sportbladet en stund senare.

– Man är alltid besviken när man inte startar. Speciellt när jag gjorde mål mot Norge första matchen. Men det är inte mitt beslut, det är upp till ledarna och nu måste vi bara fokusera på nästa samling, säger han.

– Man är alltid redo. Min mentalitet är att om jag inte startar vill jag komma in och göra en bra prestation. I dag startar jag inte och måste fokusera på nästa match.

Fick du någon förklaring?

– Nej. Om du är fotbollsspelare måste du vara redo oavsett.

Janne Andersson kommenterade beslutet att peta Elanga på presskonferensen efter matchen.

– Jag pratade med Anthony i går och då sa jag att jag inte hade bestämt mig eftersom jag hade en del andra alternativ. Och där valde jag Robin Quaison som jag tycker har gjort det bra tidigare. Det är bra att det finns en så hård konkurrenssituation på den positionen, säger förbundskaptenen.

Du kanske också gillar