Hem Sport Truls Möregårdh lämnar Eslöv – klar för Bundesliga

Truls Möregårdh lämnar Eslöv – klar för Bundesliga

förbi admin
0 kommentar

Regerande vice världsmästaren Truls Möregårdh blir ett pendlande utlandsproffs på heltid. För efter sju säsonger i Eslöv och Pingisligan har han skrivit på för tyska Bundesliga-klubben Neu-Ulm.

Tidigare har Möregårdh kombinerat ligaspel i Sverige med Champions League-spel för polska Dekorglass Dzialdowo, men den möjligheten försvinner nu för honom.

– Tyvärr går det inte, jag gillar att spela i Sverige och det är kul att synas i olika klubbar. Men det här var för svårt att inte tacka ja till. Det känns väldigt inspirerande, säger Truls Möregårdh till SVT Sport.

20-åringen skrev på för storsatsande Neu-Ulm redan i våras, men då bara för spel i Champions League stundande säsong. Nu blir det alltså även spel i Bundesliga och tyska cupen för klubben i södra Tyskland.

Stjärnlagkamrater

Han blir lagkamrat med bland andra tysken Dimitrij Ovtcharov, tia på världsrankningen, sjunderankade Lin Yun-Ju och världsfyran Tomokazu Harimoto från Japan. Möregårdh debuterar på söndag, hemma mot Grünwettersbach.

– Jag vet att Ovtcharov ska spela, sedan får jag se vilka de andra blir när jag kommer fram.

Möregårdh tog individuellt VM-silver i november, och vann alla 33 möjliga singelmatcher i Pingisligan förra säsongen. I EM, som avgjordes förra veckan, var han förstaseedad men åkte ut i kvartsfinal mot landsmannen Mattias Falck.

KLIPP: Falck och Möregårdh bjöd på show: ”Fantastisk duell” (20/8)

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Kristian Karlsson och Mattias Falck. Foto: Bildbyrån.

Du kanske också gillar