Hem Sport Tung förlust för Djurgården – Sætra hjälte på stopptid

Tung förlust för Djurgården – Sætra hjälte på stopptid

förbi admin
0 kommentar

Djurgården kom till söndagens bortamatch mot Kalmar FF med stort självförtroende efter 4-0-krossen mot Malmö FF senast. Rasmus Schüller fanns inte med i kvällens matchtrupp och ersattes av Joel Asoro i startelvan. KFF, som föll med 1-3 borta mot Häcken senast, saknade Axel Lindahl på grund av skada.

Hemmalaget kom till en farlig dubbelchans efter tolv minuter, först Oliver Berg och sedan Noah Shamoun, men Jacob Widell Zetterström stod i vägen båda gångerna. Några minuter senare kom Sead Haksabanovic nära att ge Djurgården ledningen, men Ricardo Friedrich stod för en högklassig räddning och 0-0 stod sig till pausvilan.

– Mycket var bra, men vissa saker måste vi göra bättre. Djurgården skapar chanser på fasta situationer, så vi måste upp där. Sen är det mycket ytor som vi behöver fortsätta hitta och vara lite mer beslutsamma i sista tredjedelen, sa Oliver Berg till Discovery+ i paus.

– Vi har haft våra chanser. Vi måste bara vara mer noga, sa Haris Radetinac efter första halvlek.

Kalmar fick en ny möjlighet att ta ledningen i början på andra halvlek, men Zetterström styrde undan Shamouns avslut. Länge såg matchen ut att sluta mållös, men på stopptid fick KFF en hörna som Lars Sætra nickade in i mål. Firandet efteråt ledde till bråk på mittplan, där spelare från båda lagen fick gult kort.

När spelet väl kom i gång igen lyckades KFF hålla undan och vinna med 1-0 på Guldfågeln arena. Smålandslaget kliver därmed upp på femte plats i allsvenskan och står nu på samma poäng som fyran Djurgården.

– Fotbollen är brutal ibland. Egentligen är det en typisk 0-0-match, men kanske någon fördel i chansväg för oss. Det är surt att åka på 0-1 i 93:e, säger Magnus Eriksson till Discovery+ efter slutsignalen.

Startelvor:

Kalmar FF: Friedrich – Saetra, Sjöstedt, Bergqvist – Jansson, Romario, Gustafsson, Olafsson – Netabay, Berg, Shamoun. 

Djurgården: Widell Zetterström – Johansson, Hien, Ekdal, Bengtsson – Radetinac, Finndell, Eriksson – Asoro, Edvardsen, Haksabanovic.

Du kanske också gillar