Hem Sport Tung seger mot serieledarna

Tung seger mot serieledarna

förbi admin
0 kommentar

Brynäs straffade Skellefteå

Brynäs skapar allt mer distans ner till kvalstrecket efter en sen vändning mot serieledande Skellefteå. 

Och målskytten Jacob Blomqvist tackade ett gäng Brynäslegendarer, med Stig Salming i spetsen, som inför matchen besökte omklädningsrummet.

– I kväll vågade vi inte förlora, säger Blomqvist.

Brynäs tog en blytung seger i Malmö i lördags och skapade åtta poängs marginal ner till kvalstrecket.

En marginal som ökade ytterligare efter kvällens seger mot topplaget Skellefteå.

Brynäs kunde vinna med 3–2 efter straffar sedan man vänt ett 1–2-underläge, samtidigt som både HV71 och Malmö förlorade. Nu skiljer det tio poäng ner till HV71.

Gävlelaget har på sistone levererat flera svaga förstaperioder, men så var inte fallet mot Skellefteå.

Brynäs kom ut i full fart och både Jacob Blomqvist och Mikko Manner gav ett gäng Brynäslegendarer en stor del av äran för att det såg ut så.

Några av veteranerna, med namn som Stig Salming, Ove Molin och Tommy Melkersson, hade en träff i samband matchen. Manner passade då på att bjuda ner dem i omklädningsrummet för att säga några väl valda ord inför nedsläpp:

– Jag tänkte att de kunde hjälpa oss att få en bra start men också ge lite perspektiv: att de får inte spela mer och den bästa tiden i livet är när man får spela hockey. Legenderna sa att de är stolta om killarna kämpar hårt. Att de inte kan förvänta sig att vi vinner varje kväll, men att killarna åker så mycket de kan och tävlar, berättar Manner.

Björninen avgjorde på straff

Även efter matchen var Stig Salming och några till inne i omklädningsrummet och det var Stig som höll segertalet efteråt:

– Han drog någon ramsa på finska. Något med hakka päällä, säger Manner med det leende.

Även Jacob Blomqvist uppskattade besöket från legendarerna:

– Det kändes skönt att kunna bjuda dem på en seger. Vi sa att det enda vi kan kräva att vi ska ge dem är attityd och en grym arbetsinsats och det tycker jag vi gör.

Vad var deras budskap?

– Ni kan, ni vill, ni vågar.

Ni får bjuda in legendarerna till varje hemmamatch nu då?

– Ja, nu har de en stående inbjudan.

Skellefteå hade ledningen med 2–1 när fem minuter återstod, men då kvitterade just Jacob Blomqvist. Hans femte mål sedan återkomsten till Brynäs.

Och i straffläggningen avgjorde Hannes Björninen,

De två poängen innebär med största sannolikhet att Brynäs inte blir indraget i någon kvalstrid:

– Vi spelar för att vilja vinna varje match. Klart att det är ett tajt läge, men vi försöker göra så bra prestationer som möjligt och då kommer segrarna. Sedan får vi se hur långt det räcker, säger Jacob Blomqvist.

Du kanske också gillar