Hem Sport TV: Giroud hjälte – skickade Milan till åttondel

TV: Giroud hjälte – skickade Milan till åttondel

förbi admin
0 kommentar

Milan gjorde under onsdagskvällen upp med Red Bull Salzburg om en åttondelsfinalplats i Champions League. Inför matchen var Milano-klubben på andra plats, men med endast en poäng ner till Salzburg på tredje plats i gruppen. 

Milan, med skadade Zlatan Ibrahimovic vid sidan av planen, inledde offensivt och var tidigt nära att ta ledningen genom Theo Hernandez, som sköt i stolpen, men fick vänta till i den 14:e minuten, då Olivier Giroud nickade in 1-0. Milan skapade därefter fler chanser, och fick jubla igen i andra halvan av matchen. 

Då slog först Rade Krunic till och fick fira 2-0, och lite senare blev Giroud tvåmålsskytt till 3-0. Rafael Leao var även nära att utöka till 4-0, men sköt i ribban och på övertid putsade i stället Junior Messias siffrorna till seger med 4-0 på San Siro. 

Milan är därmed nu vidare som grupptvåa till åttondelsfinal i Champions League. Chelsea vann gruppen, medan Salzburg blev trea och Dinamo Zagreb fyra.

I och med att åttondelsfinalerna börjar i februari kan Zlatan Ibrahimovic möjligen komma till spel då med tanke på att han förväntas vara tillbaka från sin rehabilitering nästa år. Ibrahimovic har ännu inte vunnit Champions League, och i och med kvällens avancemang för Milan lever svenskens dröm om en Champions League-titel innan karriärens slut.  

– I underläge kan han, från bänken, komma in sista 20 minuterna och då tror jag fortfarande att han kan bidra. Så som andra ser på honom som spelare sprider det rädsla bland motståndare. Inhopp 15-20-25 minuter och han kan bidra en hel del, säger C Mores expert Hasse Backe i sändningen. 

Startelvor:

Milan: Tatarusanu – Kalulu, Kjær, Tomori, Hernandez – Tonali, Bennacer – Rebic, Krunic, Leao – Giroud

Red Bull Salzburg: Kohn – Dedic, Solet, Pavlovic, Wober – Seiwald, Gourna-Douath, Kjærgaard – Sucic – Adamu, Okafor. 

Champions League streamas på Telia och C More. 

Du kanske också gillar