Hem Sport TV: Hammarby hänger med i guldstriden

TV: Hammarby hänger med i guldstriden

förbi admin
0 kommentar

Efter att Häcken besegrat Djurgården med 1-0 behövde Hammarby ta tre poäng för att hänga med i guldstriden. Det gjorde man.

Efter fem raka matcher utan seger studsade Hammarby tillbaka och körde över Varberg.

Hemmalaget dominerade från start till mål.

Efter fyra minuter var Edvin Kurtulus nära att göra 1-0 med ett lurigt skott från 25 meter, men Fredrik Andersson räddade med en fot i sista sekunden.

Fem minuter senare var det Joel Nilssons tur att vara nära 1-0. Han fick bollen på djupet ute till höger och tryckte till mot första hörnet, men räddning igen.

Det tog tio minuter innan första målet kom. Gustav Ludwigsson tog sig in till vänster i straffområdet och slog en ytter till Nahir Besara som blev fri vid bortre stolpen och via volley satte 1-0.

Efter 13 minuter fick Varberg en hörna som Robin Tranberg fick på en lurig nick på, men som Oliver Dovin kunde rädda till en ny hörna.

Men Varberg hade svårt att skapa chanser. I stället gjorde Hammarby 2-0.

Efter 20 minuter spelade Loret Sadiku bort Filip Bohman med en boll rakt fram till Darijan Bojanic. Han spelade vidare till Besara som i sin tur hittade Joel Nilsson till höger. Nilsson chippade in 2-0.

Inte nog med det. Efter 43 minuter kom 3-0. Bojanic sulade snyggt med sig bollen förbi en helt lurad Luke Le Roux, kom fram till straffområdet och klippte till. Fredrik Andersson i målet borde ha räddat men klarade inte av att hålla bollen, och så var det 3-0.

Den andra halvleken var bara två minuter gammal när 4-0 kom. Gideon Mensah missade bollen och Veton Berisha kunde sprinta ifrån och passa in centralt till Besara. Besara klippte till, träffade stolpen och på returen satte Bojanic 4-0.

Både Ludwigsson och Besara var nära att göra 5-0, men i stället var det Varberg som gjorde nästa mål.

Efter 62 minuter löpte André Boman sig loss till vänster och drog på ett skott som Oliver Alfonsi styrde in i mål.

I sista minuten gjorde Jeppe Andersen 5-1 framspelad av Ludwigsson.

– Det var otroligt skönt. Jag hoppas att alla känner det. Det är skönt att vara tillbaka på vinnarspåret, säger han till Fotbollskanalen.

– Vi snackade om att vi skulle gå ut och ta kommandot i matchen direkt. Jag tycker verkligen att vi gjorde det, och sedan fick vi utdelning för det. Vi snackade även inför andra om att inte vara nöjda, utan att fortsätta och gå för fler mål. Jag tycker att vi gjorde det bra, även om det var tråkigt att vi släppte in ettan.

Bojanic är mest nöjd med sitt första mål.

– Vi vann boll på mitten och jag drev upp med ett skott utifrån, säger han.

Ibland tycker samtidigt Bojanic att han passar för ofta. 

– Jag fastnar hela tiden i tanken om att sätta någon annan i rörelse tyvärr. Jag måste skjuta mer, säger han till Discovery+ och fortsätter:

– Min farsa har sagt det sedan jag var barn. Jag har alltid varit sådan att hellre att någon annan gör mål och jag spelar fram, men jag måste skjuta mer. 

Resultatet betyder att Hammarby är trea i tabellen, två poäng efter tvåan Djurgården och fem efter ettan Häcken.

– Jag spekulerar inte i det och jag kollar inte på det, säger Bojanic, om guldstriden, till Fotbollskanalen.

Varför vill man inte spekulera?

– Jag vet inte. Jag har aldrig gjort det. Vi tar match för match och sedan får vi se var vi står.

Varberg är på trettonde plats, tre poäng före Degerfors på kvalplats.

Startelvor:

Hammarby IF: Dovin – Kurtulus, Fenger, Pinas, Jeahze – Bojanic, Sadiku, Besara – Nilsson, Berisha, Ludwigson. 

Varbergs Bois: Andersson – Boman, Lindner, Carlsson, Liljenbäck – Bohman, Le Roux, Lushaku, Tranberg, Johansson – Simovic. 

Du kanske också gillar