Hem Sport Tv-kommentator straffad – sa Hakan Şükür

Tv-kommentator straffad – sa Hakan Şükür

förbi admin
0 kommentar

En turkisk tv-kommentator blev bortplockad i halvtid under VM-matchen mellan Marocko och Kanada.

Anledningen?

Han nämnde Hakan Şükürs namn.

Hakan Şükür är en en av Turkiets största idrottare genom alla tider. 2002 ledde han landslaget till ett överraskande brons i fotbolls-VM och den forne stjärnan gjorde totalt 51 mål på 112 landskamper mellan 1992 och 2007.

Numera är Hakan Şükürs namn kontroversiellt.

Ex-stjärnan anklagas för att ha kopplingar till predikanten Fethullah Gülens nätverk, som regeringen säger låg bakom kuppförsöket 2016, och han lever nu i exil i USA.

Kommentator bortplockad

I samband med torsdagens VM-match mellan Kanada och Marocko blev Hakan Şükürs namn nämnt i sändningen i den statligt ägda radio- och tv-kanalen TRT.

Alper Bakircigil.
Alper Bakircigil.

Det var kommentatorn Alper Bakircigil som – efter att Marocko gjort mål i den fjärde minuten – påminde tittarna om att det minsann är Hakan Şükür som alltjämt innehar rekordet för det snabbaste VM-målet någonsin (elva sekunder, mot Sydkorea 2002).

Då blev Bakircigil bortplockad i halvtid, rapporterar sajten Bir Gün.

Fick inte sparken

Alper Bakircigil ersattes av en annan kommentator i andra halvlek och det har förekommit rapporter om att han till och med fick sparken omedelbart, men det har tv-kanalen i fråga gått ut och dementerat och i stället sagt att de nöjde sig med en ”varning”.

Hakan Şükür har själv kommenterat saken på Twitter och uttryckt sitt stöd för kommentatorn.

Du kanske också gillar