Hem Sport TV-onsdag: Nordiskt möte i CL och tre matcher i Handbollsligan

TV-onsdag: Nordiskt möte i CL och tre matcher i Handbollsligan

förbi admin
0 kommentar
Felix Claar och Lukas Sandell.
Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

I kväll är det återigen dags för Champions League. Norska mästarna Elverum tar emot Aalborg i ett intressant nordiskt möte. Tre matcher spelas i Handbollsligan och det är dags för hemmapremiärer för Hammarby, Aranäs och de regerande mästarna Ystads IF.

HK Aranäs och IFK Kristianstad vann sina öppningsmatcher, båda med uddamålen i dramatiska derbyn. I kväll möts lagen i Kungsbacka. IFK Kristianstad är favoriter men var har vi egentligen Aranäs?

Ystads IF, som föll mot just Kristianstad i premiären, tar emot Redbergslids IK. RIK hängde inte med mot ett spelsuget LUGI i den första omgången och får ännu en tuff uppgift i Ystad.

Hammarby och Alingsås tippas högt upp i tabellen men har en varsin förlust i bagaget inför den andra omgången. Det är bäddat för en högintressant match i Stockholm.

Champions League

Många blickar kommer att hamna på den nordiska duellen mellan Elverum och Aalborg i Champions League. Elverum hade till slut inget att sätta emot THW Kiel och föll med 10 bollar på bortaplan i den första omgången. Aalborg hade oväntat svårt med RK Celje på hemmaplan, men fick med sig en seger. Prestigeladdat och flera svenska spelare i båda lagen.

Svenska spelare hoppas vi få se i samtliga CL-matcher i kväll. I mötet mellan FC Porto och Veszprém finns förhoppningsvis en på varje sida. Kan Jack Thurins Porto skrälla mot Andreas Nilssons Veszprém?

Kiel bör klara av Celje på bortaplan, men slovenerna stod, som sagt, bra emot Aalborg i Danmark. Andreas Palicka har fått en fin start i Paris Saint-Germain och kommer alltid att vara ett skäl nog för att välja deras matcher.

Tablån 21 september

Handbollsligan
(19:00) Aranäs HK–IFK Kristianstad, sänds även i Sportkanalen
(19:00) Ystads IF–Redbergslids IK
(19:00) Hammaby–Alingsås HK
Matcherna sänds i C More
Champions League (h)
(18:45) Elverum Håndball–Aalborg Håndbold
(18:45) RK Celje–THW Kiel
(20:45) FC Porto–Veszprém
(20:45) Paris Saint-Germain–Wisla Plock
Matcherna sänds i Viaplay

Du kanske också gillar