Hem Sport U20-EM: Svensk premiärkorss – Handbollskanalen

U20-EM: Svensk premiärkorss – Handbollskanalen

förbi admin
0 kommentar
Felix Möller.
Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

U20-EM är äntligen igång, och det började på bästa tänkbara sätt för svensk del. Sverige premiärkrossade Montenegro med 31-19. 

Sverige fick en drömstart på matchen då man efter sex minuter ledde med 4-1. Montenegro segade sig sedan närmare, men så kopplade blågult grepp om matchen igen. Det svenska försvarsspelet funkade väldigt bra och Montenegro hade svårt att ens komma till avslut med den svenska muren framför sig. Vid halvtidsvilan ledde Sverige med 16-11.

Det var dock Montenegro som började andra halvlek med mest energi. Femmålsunderläget blev till tre bollar upp, men då blev det fart på Sverige igen. De rödklädda drabbades av en måltorka, som gjorde att blågult kunde göra sex raka mål. Den långa mållösa perioden för Montenegro berodde till stor del på ett välfungerande försvarsspel för svensk del.

Det montenegrinska laget såg i stora delar av andra halvlek oinspirerade och deppiga ut, vilket kanske kan förklaras med att Sverige med tio minuter kvar av matchen ledde med 29-15. Det stora underläget ledde till en rödklädd timeout, som räddade upp siffrorna marginellt. Matchen slutade 31-19 efter en strålande insats av Sverige, som i ärlighetens namn var klasser bättre än Montenegro idag.

I det svenska laget fick alla killar känna på matchtempot och i målprotokollet hittar vi tio olika blågula målskyttar. För Sverige handlar det om att placera sig topp två i detta inledande gruppspel, för att kunna avancera till huvudrundan. Och man hade ju knappast kunnat få en bättre inledning än denna?

William Elovson prisades som matchens bästa spelare.

Kroatien och Frankrike, övriga två lag i Sveriges grupp, möter varandra ikväll 20:30.

Svenska målskyttar: William Elovson 7, Carl Hamberg 6, Julian Sjögren 4, Kasper Palmar 4, Tobias Ljungmark 2, Adam Ljungquist 2, Mikael Helmersson 2, Kelvin Roberts 2, Albert Månsson 1, Felix Möller 1

Sveriges återstående gruppspelsmatcher:
8 juli, 20.30: Frankrike
10 juli, 13.00: Kroatien
Matcherna sänds på Viaplay.

Du kanske också gillar