Hem Sport Ulf Samuelsson lämnar Florida Panthers i NHL

Ulf Samuelsson lämnar Florida Panthers i NHL

förbi admin
0 kommentar

Ulf Samuelsson, 58, lämnar sitt uppdrag som assisterande tränare i Florida Panthers.

Han får inte förnyat kontrakt med NHL-klubben.

Florida Panthers har åkt ut mot Tampa Bay Lightning i Stanley Cup-slutspelet två år i rad, men etablerat sig som ett topplag i NHL.

Man var första lag att säkra en slutspelsplats i år och slog klubbrekord i både antal segrar (58) och antal poäng (122) på en säsong.

Svenske Ulf Samuelsson, 58, har varit med på resan som assisterande tränare de två senaste säsongerna – men det blir inte någon fortsättning i klubben.

Samuelsson lämnar Florida

Kevin Weekes, tv-expert på NHL Network, kom med nyheten att Panthers har bestämt sig för att släppa delar av tränarstaben.

De kommer att behålla en av tre assisterande tränare, finländaren Tuomo Ruutu, medan Ulf Samuelsson och Derek MacKenzie lämnar klubben, skriver han på Twitter.

Samuelsson bekräftade senare under söndagen uppgifterna för Expressen. Beskedet fick han för en vecka sedan.

– Jag har ännu inte hunnit funderat så mycket över nästa steg. Vi är kvar här i Florida och jag ska fundera lite. Får väl se om andra lag i ligan hör av sig, säger han till tidningen.

Succétränarens framtid oklar

Enligt Weekes är det oklart vad som händer med interim-tränaren Andrew Brunette, som tog över som huvudtränare efter Joel Quenneville i höstas. Brunette nominerades till Jack Adams Award som ligans bästa tränare efter säsongen.

”Tuffe Uffe” har tidigare jobbat som assisterande tränare i Phoenix Coyotes, New York Rangers, Chicago Blackhawks.

Du kanske också gillar