Hem Sport Ullmark, Bruins bröt negativ trend – vinnare igen

Ullmark, Bruins bröt negativ trend – vinnare igen

förbi admin
0 kommentar

Efter tre raka matcher utan seger studsade Boston Bruins tillbaka under onsdagskvällen när man bortabesegrade Toronto Maple Leafs med klara 5-2. Linus Ullmark stoppade 33 av 35 skott och framåt fick laget bidrag offensivt från lite oväntade håll.

Boston Bruins går till All-Star-vilan som vinnare igen efter att man kommit tillbaka från tre raka matcher utan seger (0-2-1). När laget gästade Toronto under onsdagen hittade Bruins tillbaka till vinnarspåret tack vare en laginsats som tränaren Jim Montgomery väntat på.

– Det syntes på träningen igår. Det var ett tag sedan jag såg en träning med den intensiteten och speciellt den kämpaglöd som var där. Det var ett riktigt bra lag vi lyckades besegra på bortaplan, konstaterade Montgomery för nhl.com/sv efter matchen.

Den första perioden bjöd på flest skott, 14-13 till Toronto, men inga mål tack vare fenomenalt målvaktsspel från hemmalagets Ilya Samsonov och gästernas Linus Ullmark. Samsonov blev förste målvakt att vittja nätet när Derek Forbort i numerärt underläge gav gästerna ledningen. Hemmalaget spräckte sedan Linus Ullmarks nolla innan Brandon Carlo gav Bruins ledningen på nytt med sitt andra mål för säsongen, assisterad av Hampus Lindholm.

Video: TOR-BOS 2-5

– Normalt känner jag mig lite vilsen i de områdena. Men Hampus hittade mig med en bra passning och jag kunde slå in den. Vi vill alla bidra när vi kan det. Det är skönt när man får ett bra resultat tack vare det. Jag tror att det ger övriga en boost också. Vi vill vara ett bra supportsystem till de killar som alltid gör mål. Det kändes bra att göra en match som den här där det var många killar som inte vanligtvis gör mål, log Carlo efter matchen.

Ullmark, som ska göra sin första All-Star-match i karriären, stoppade 33 av 35 skott till slut och hittade personligen tillbaka efter två raka förluster (hans första “svit” om raka nederlag för säsongen). Sedan Bruins vann Stanley Cup 2011 har ingen målvakt haft bättre räddningsprocent under en säsong. minimum 25 spelade matcher, än hans 93,7. Tack vare Ullmarks trygghet i mål kan Boston kliva framåt. De stora målskyttarna i Bruins gick mållösa, men det gjorde inte supportsystemet. AJ Greers femte mål för säsongen betydde 3-1 tidigt i den tredje perioden innan Calle Järnkrok reducerade för Toronto. Men två mål från Pavel Zacha fastställde slutresultatet till 5-2 för Bruins. Var det en lättnad att vinna igen?

Video: TOR-BOS: Zacha tar sig in i slottet och avslutar

– Jag tror inte att lättnad är rätt ord att beskriva det med. För oss handlade det om att komma tillbaka till vår standard och vårt lags identitet, sa Montgomery.

En del i den identiteten är hårt arbete av alla, oavsett hur mycket eller lite man spelar. Till exempel från fjärdekedjan med Greer, Trent Frederic och Jakub Lauko.

– Jag hade inte en jättebra förstaperiod. Antingen är det något som följer med dig under resten av matchen eller så släpper du det i paus. Jag bestämde mig för att jag var tvungen att släppa det och därefter skulle jag spela det bästa jag kunde efter min förmåga. Det blir utvisningar och sådär och vi blir sittande på bänken men när det väl gäller är vi redo att köra. Det var precis det vi gjorde idag, säger AJ Greer

Brandon Carlo var inne på samma linje:

– Vi fokuserar på vår process. Det handlar om att fatta smarta beslut framåt i banan, speciellt i mittzonen. Det handlar om att komma in bakom motståndarna, vinna kampen framför mål och jag tycker att vi gjorde det. Våra forwards öppnade upp ganska bra ikväll, och de skymde samtidigt målvakten en hel del. Det var skönt att få det resultatet och komma tillbaka på vinnarspåret. Om vi kan komma till mitten av isen och skjuta därifrån med den trafik vi hade framför mål ikväll så kommer bra saker att ske.

Video: TOR-BOS: Greer hittar rätt i kontring

Bredden gjorde mål och hårt arbete gav ett efterlängtat resultat. Den som kanske jobbade hårdast under aftonen var Pavel Zacha som blev belönad med två fullträffar, hans tionde och elfte för säsongen. Zachas kedja, där även Taylor Hall och David Krejci ingår, gick i bräschen.

– Den kedjan är dynamisk. Det är en av de mest kreativa kedjorna om man ser på sättet de gör mål. Han är en som måste göra det lite smutsiga jobbet om man säger så. Han driver spelet. Han är först i forechecken och i backchecken, skrattade Montgomery.

Nu väntar nio dagars spelledigt för Bruins, som går till vilan tillbaka i vinnarspåret. Laget har nu ett facit på 39-7-5 och blev därmed tionde lag någonsin med minst 39 segrar vid allstar/OS-uppehållet. Montgomery, som menade att den här matchen bjöd på den bästa laginsatsen “på ett tag”, var nöjd

– Jag gratulerade spelarna till en bra första halva av säsongen. Det har varit roligt, men vi måste bli bättre. Och jag vet att vi kommer att bli bättre tack vare arbetsmoralen och professionalismen som finns i omklädningsrummet. Jag sa åt dem att njuta av ledigheten för efter den är det ett gatlopp, avslutade han.

Du kanske också gillar