Hem Sport Unitedsvepet med presskonferens » Ronaldo-dominerad pressträff / Gratis verkar för dyrt | Muss.se | Manchester United Supporters Club Scandinavia

Unitedsvepet med presskonferens » Ronaldo-dominerad pressträff / Gratis verkar för dyrt | Muss.se | Manchester United Supporters Club Scandinavia

förbi admin
0 kommentar

I dagens nyhetssvep så rapporterar vi om vad som sades i den andra delen av Erik ten Hags presskonferens inför dagens match mot Chelsea på Stamford Bridge, som återigen dominerades av Ronaldo-frågor. I övrigt så rapporterar vi om att inget intresse har visats för Ronaldo på transfermarknaden.

Ten Hags presskonferens

Igår kväll så släpptes den andra delen av Erik ten Hags presskonferens inför Chelsea-matchen idag. Det var såklart Cristiano Ronaldo som var fokuset för även den andra delen av presskonferensen och jag kan tänka mig att Erik ten Hag börjar bli ganska trött på att besvara frågor om portugisen.

Om Ronaldo

Frågorna från andra delen av presskonferensen liknade frågorna ställda i första delen. Ten Hag pratade om hur inget av Ronaldos beteende på onsdagen var acceptabelt. Han fick frågan om det fanns någon chans att Ronaldo aldrig spelar för klubben igen, någon som Ten Hag avfärdade.

”Nej. Det är bara för denna match, sedan så fortsätter vi. Jag är öppen till det och för mig så är det en prick på Ronaldo. Det vi sa i uttalandet var att Ronaldo fortfarande är en viktig del av truppen och vi räknar med honom för resten av säsongen, Vi vill fullfölja våra ambitioner”

Om att bygga en vinnande kultur

Ten Hag pratade även om att bygga en vinnande kultur inom klubben då han fick frågan om truppen behöver mer disciplin.

”Jag ser inte tillbaka på det förflutna. Det handlar om nu, idag, och så när jag blev utsedd som tränare pratade jag med direktörerna om kulturen, om toppidrottskulturen, om standarder och det är också därför de utsåg mig. Dem gjorde lite bakgrundsjobb och vi pratade om hur jag leder, vad min personlighet är, hur jag gör det på ett strategiskt sätt och även om standarder och mitt ledarskap. För att få den där toppidrottskulturen måste du sätta högsta standard och sedan vi måste leva efter [dessa riktlinjer]. Det är vad vi gör i det här ögonblicket och det är inget [som] kommer att hända eller du kan bygga på ett par veckor. Det kommer att ta tid. Och jag tror också att man kan se i våra matcher – och därför var jag väldigt nöjd med vår prestation i onsdags – att vi får höga krav. Man ser det på planen, det speglar vad vi bygger.”

Mer om Ronaldo

Anfallsalternativen ser just nu ganska bleka ut med tanke på Martials skadebekymmer och Ronaldo dramat, när Ten Hag fick frågan om att potentiellt förstärka anfallet i januari så svarade han helt enkelt med att han litar på Ronaldo och att det inte var något att prata om just nu. Tränaren sa även att han räknar med att Ronaldo ska finnas med i truppen resten av säsongen.

Ten Hag fick även frågan om Ronaldo gav någon anledning till att vägra bli inbytt mot Tottenham, en fråga som inte fick något svar så Ten Hag sa att den konversationen var privat mellan honom och Cristiano.

Tränaren fick också frågan om det var ett svårt val att lämna Ronaldo utanför matchtruppen mot Chelsea eller om det viktigaste var att sätta ned foten. Ten Hag var tydlig med att det var svårt då han såklart vill ha med Ronaldo i truppen men att han helt enkelt var tvungen att agera för principens skull.

En fråga handlade om Ronaldos meddelande på Instagram, och om Ronaldo var skyldig att be om ursäkt för sitt beteende. Ten Hag svarade att Cristiano måste leva som alla andra, enligt de standards som finns i klubben.

Ten Hag fick också prata om hur spelare inom toppidrotten blir bedömda för vad som händer i ögonblicket, när han fick frågan om Ronaldo behövde förbereda sig för en ganska negativ reaktion när han återvänder till planen.

”Jag tycker att det är berättigat, för han har uppnått mycket i sin karriär. Jag behöver inte nämna men det är så lysande. Men han måste också vara medveten om att du blir rättfärdigad för ögonblicket och hur du agerar idag. Speciellt inom toppidrott handlar det om idag. Det handlar inte om rykte och när man ägnar sig åt toppidrott blir man berättigad, man blir bedömd efter ögonblicket och [hur] man agerar. Det är normalt, och vi måste vara medvetna om det. Inte bara Cristiano, alla. Vi måste vara medvetna om det som ett lag, som manager, som klubb.”

Ten Hag fick också frågan om spelarna nu vet vem som bestämmer och om någon bryter mot regler så vet dem att bestraffning väntar. Erik ten Hag svarade med att det inte handlade om det men att han måste ta besluten som är bäst för klubben och laget, som när han tar ut laguppställningen så måste han välja laget som har störst chans att vinna matchen.

De sista frågorna i presskonferensen handlade om varför Ronaldo inte tränar med laget och om han väntas vara tillbaks i truppen på måndag. Ten Hag svarade med att förväntningarna inom klubben är väldigt höga och att det handlade om att sätta standarden och att Ronaldo tränar utanför laget för att fortsatt hålla sig i form. Ten Hag avfärdade även frågan om Ronaldo blivit bötfälld av klubben. Ten Hag sa att han måste prata med Ronaldo innan han vet om han kommer vara tillbaks i truppen på måndag men att han vill ha med Ronaldo i truppen framåt och att det handlar om Ronaldos attityd.

Se andra delen av Erik ten Hags presskonferens på manutd.com.

Gratis verkar för dyrt

Som vi alla vet så var det en dramatisk sommar för Cristiano Ronaldo efter att portugisen gjorde det tydligt för klubben att han ville lämna Old Trafford för att spela i Champions League och utmana om titlar. Nu rapporterar ESPN att Manchester United var villiga att släppa Ronaldo gratis i sommar för att bli av med hans gigantiska £500,000-i-veckan kontrakt.

Det verkar dock som att till och med gratis är för dyrt när det kommer till Ronaldo då det även utan övergångssumma var helt tyst på marknaden. Den enda klubben som faktiskt var intresserade av den portugisiska legenden var Saudiklubben Al Hilal, en möjlighet som Ronaldo själv snabbt avfärdade.

Det återstår att se vad som kommer att hända med Ronaldo efter VM turneringen i Qatar men just nu så ser en flytt från Manchester United i januari inte speciellt konkret då en spelare som tjänar £500,000 i veckan och fyller 38 i februari inte verkar vara det hetaste alternativet på marknaden, även fast det alternativet heter Cristiano Ronaldo.

 

Du kanske också gillar