Jules Koundé har varit en nyckelspelare i Sevilla sedan han värvades från Bordeaux 2019. 23-åringen har spelat 133 matcher för La Liga-klubben och har även elva landskamper med Frankrike på meritlistan.

Senaste tiden har Chelsea uppgetts vara intresserat av att värva mittbacken. Uppgifter har gjort gällande att Londonklubben lagt ett bud värt 55 miljoner pund (cirka 680 miljoner svenska kronor), ett bud som matchar Sevillas värdering av spelaren –  men ett godkännande har dröjt. Nu talar i stället mycket för att Koundé väljer bort en flytt till Premier League.

Det är transferspecialisten Fabrizio Romano som rapporterar att Barcelona är muntligt överens med Sevilla om en övergång för Koundé. 23-åringen ska redan vara överens med Barça om de personliga villkoren för ett kontrakt och övergången väntas nu bli officiell inom kort, då spelaren också gett sitt godkännande. 

Romano hävdar vidare att Barça-tränaren Xavi Hernandez spelade en “nyckelroll” i att övertyga Koundé om att välja bort Chelsea för en flytt till den katalanska storklubben. Enligt The Guardian ligger Barcelonas bud på 50 miljoner euro (drygt 523 miljoner kronor).

Barcelona har redan värvat Raphinha och Robert Lewandowski för över en miljard kronor i sommar. Dessutom har Andreas Christensen och Franck Kessié anslutit som bosman.