Hem Sport Uppgifter: Alexander Isak klar för Newcastle för rekordsumma

Uppgifter: Alexander Isak klar för Newcastle för rekordsumma

förbi admin
0 kommentar

Nu ser Isaks karriär ut att fortsätta i Nordengland och Premier League-laget Newcastle, där han blir klubbkamrat med landslagskollegan Emil Krafth.

Newcastle är kontroversiellt på grund av att klubben ägs av den saudiarabiska staten och finansieras av den statliga investeringsfonden, PIF.

Detta har tillåtit laget att spendera stort på värvningar och tidigare har stjärnspelare som landslagsmännen Bruno Guimarães (Brasilien) och Kieran Trippier (England) köpts in.

Alexander Isak startade sin fotbollskarriär i Solnaklubben AIK. Där debuterade han i allsvenskan som 16-åring och växte snabbt ut till en bärande spelare för ”Gnaget”.

Detta fick tyska storlaget Borussia Dortmund upp ögonen för och värvade Isak för cirka 85 miljoner kronor i januari 2017. En summa som gör Isak till den dyraste försäljningen i allsvenskans historia.

Det blev dock ingen succé i Tyskland och Isak lånades ut till nederländska Willem II. 2019 såldes Isak till spanska Real Sociedad och har sedan dess etablerat sig som en viktig del i både klubb- och landslag.

Isak har gjort nio mål på 37 landskamper för det svenska landslaget.

Stämmer uppgifterna om transfersumman får AIK en rejäl slant i så kallad solidaritetsersättning, för utbildningen av Isak.

Du kanske också gillar