Hem Sport Uppgifter: Bråk, krismöte och schismer

Uppgifter: Bråk, krismöte och schismer

förbi admin
0 kommentar

Belgien stod för en plattmatch när man föll mot Marocko med 2-0 i den andra gruppspelsmatchen i VM. Nu rapporterar L’Equipe att det är “stora spänningar” i det belgiska landslaget och att omklädningsrummet mår allt annat än bra.

Enligt den franska tidningen har landslagets goda resultat täckt över flera av de problem som bubblat i laget under en längre tid. Exempelvis pratar inte storstjärnorna Kevin De Bruyne och Thibaut Courtois med varandra sedan flera år tillbaka på grund av privata skäl. Dessutom har Eden Hazard och Leandro Trossard en iskall relation och pratar inte heller med varandra. Lägg därtill att Michy Batshuayi och Romelu Lukaku är ovänner.

Utöver schismerna bland spelarna hävdar L’Equipe att det finns en brist på ledarskap i truppen, samt ett visst missnöje gentemot förbundskaptenen Roberto Martinez. Tidningen menar vidare att ett “krismöte” ska ha ägt rum på måndagsmorgonen mellan spelarna och ledarna för att reda ut situationen.

Nyligen bekräftade Martinez att allt inte är frid och fröjd i det belgiska landslaget för tillfället.

– Ja, det finns spänningar i gruppen. Det är naturligt. Spelarna har spelat ihop väldigt länge, det är som en familj. Om det inte finns spänningar eller oenigheter i en familj är det för att du inte har några känslor, sa han till RMC Sport.

På måndagskvällen rapporterar RTL Sport att det ska ha varit ett “livligt bråk” mellan Jan Vertonghen, Eden Hazard och Kevin De Bruyne i omklädningsrummet efter förlustmatchen mot Marocko. Enligt uppgifterna var Romelu Lukaku tvungen att ingripa för att hålla spelarna isär. Stämningen ska vara “explosionsartad” i Belgien för tillället, skriver RTL Sport.

Belgien är pressat att vinna sista gruppspelsmatchen mot Kroatien för att ta sig vidare till åttondelsfinal i VM.

Du kanske också gillar