Hem Sport Uppgifter: Tobias Sana på väg till Häcken

Uppgifter: Tobias Sana på väg till Häcken

förbi admin
0 kommentar

Tobias Sana återvände till IFK Göteborg 2019 och tiden i klubben fick ett abrupt slut i våras.

I halvtidspausen i mötet med Kalmar i maj ska Sana och tränare Mikael Stahre hamnat i någon form av dispyt och Sana stängdes av från spel.

Sana kommenterade händelsen för SVT:

– Det var ett samtal och jag räckte upp min hand och sa ”deras högerback ser ut som (Lionel) Messi på plan, han får jättemycket tid och jag får jaga honom hela tiden. Jag ser dålig ut i mitt presspel, vi måste hitta en lösning”. Jag tror att tränaren (Mikael Stahre) blev irriterad. Min vilja var att vi skulle bli bättre. När han sa ”fokus!” högljutt, ställde jag mig upp och svarade ”jag är fokuserad” och gick emot honom. När vi lämnade omklädningsrummet sa han ”fokusera på matchen nu”, sedan gjorde vi ”high-five”.

För några veckor sedan stod det klart att kontraktet med IFK Göteborg bröts och Sana är alltså fri att gå till en ny klubb.

Nu skriver Sportbladet att en ny klubbadress är nära för 33-åringen som spelat över 200 matcher för IFK Göteborg. Och det är inte vilken klubb som helst som Sana uppges vara aktuell för utan lokalrivalen BK Häcken.

Tidningen skriver att ”en första kontakt ska vara tagen” och att Häcken ser Sana som ett perfekt alternativ på vänsterkanten.

Häcken ligger tvåa i allsvenskan efter 16 omgångar och jagar första allsvenska titeln på herrsidan i klubbens historia.

GP har sökt Häckens sportchef Martin Ericsson.

LÄS OCKSÅ: Tobias Sana första ord efter uppbrottet med Blåvitt

LÄS OCKSÅ: Officiellt: Blåvitt bryter kontraktet med Sana

LÄS OCKSÅ: Så ser klubbarnas plan ut för transferfönstret – det bör värvas

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.

Du kanske också gillar