Hem Sport Utländskt intresse – vill köpa loss Omar Faraj | Allsvenskan

Utländskt intresse – vill köpa loss Omar Faraj | Allsvenskan

förbi admin
0 kommentar

Det var i vintras som AIK värvade Omar Faraj från Levante efter att anfallaren stått för en succéutlåning i allsvenska Degerfors där han lyckades göra fyra mål på 16 matcher när Degerfors löste nytt kontrakt.

I AIK har det gått lite tyngre. Totalt har Faraj noterats för tre mål på 19 matcher, varav tio har han spelat från start, och under sommarfönstret har det funnits flera utländska anbud som AIK tackat nej till.

Sportchefen Thomas Berntsen har stått på sig och vägrat att sälja flera av sina spelare då han vill att AIK ska kunna mönstra bästa möjliga lag i höst för att säkra nytt allsvenskt kontrakt.

Vill värva Faraj

Det utländska intresset för Faraj kvarstår dock.

Enligt uppgifter till Expressen jagas AIK-forwarden av Aris FC från Grekland. Den grekiska klubbens intresse är konkret och Aris vill värva Faraj innan det grekiska transferfönstret stänger den 11 september. Ingenting är klart och det är inte helt säkert att AIK väljer att sälja Faraj givet tabelläget i allsvenskan, men de närmsta dagarna kommer att utvisa hur AIK ställer sig till Aris intresse.

Omar Faraj har kontrakt med AIK över 2026. 

Aris Thessaloniki har tidigare haft flera svenskar i klubben. Den tidigare AIK-spelaren Daniel Sundgren spelade för Aris mellan 2019 till 2022 och Daniel Larsson har även han representerat klubben mellan 2019 och 2020. Aris tappade nyligen sin forward Andre Gray och har varit på jakt efter en ersättare.

Expressen har sökt AIK:s sportchef Thomas Berntsen.

Du kanske också gillar