Hem Sport Utredningen mot Mason Greenwood läggs ner

Utredningen mot Mason Greenwood läggs ner

förbi admin
0 kommentar

Sedan i slutet av januari 2022 har Mason Greenwood stått åtalad för försök till våldtäkt och misshandel som orsakat kroppsskada, bland annat. Målsägande är han hans ex-flickvän.

Som en följd av anklagelserna har 21-åringen varit avstängd av Manchester United sedan dess. Rättegången var planerad att äga rum 27 november, 2023. Men nu kommer besked om att den inte blir av.

På torsdagen meddelar Manchester-polisen att utredningen mot Mason Greenwood läggs ner. Alla anklagelser som riktats mot honom har lagts ner och han är inte längre åtalad för något brott.

“Med tanke på den omfattande mediabevakningen kring det här fallet är det bara rätt att dela nyheten om att den 21-årige man, som gripits och åtalats i samband med en utredning som inleddes i januari 2022, inte längre riskerar att straffas för något brott i ärendet”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

“Trots medias och allmänhetens intresse för det här fallet har vi tagit beslut om att inte kommentera det ytterligare i några detaljer”.

Enligt The Times har en talesperson för Åklagarmyndigheten kommenterat beslutet att lägga ner misstankarna på följande sätt:

“I det här fallet innebar kombinationen av tillbakadragandet av nyckelvittnen och nytt material som har kommit fram gjort att det inte längre fanns en realistisk utsikt för en fällande dom. Under de omständigheterna är vi skyldiga att lägga ner fallet”, säger talespersonen.

Manchester United har ännu inte kommenterat beslutet, och inte heller vad som händer med avtängningen mot Mason Greenwood. 21-åringens nuvarande kontrakt med Premier League-jätten, som fortfarande gäller, sträcker sig till 2025.

Du kanske också gillar