Hem Sport Utsiktens kaxiga utspel: “Självklart går vi upp”

Utsiktens kaxiga utspel: “Självklart går vi upp”

förbi admin
0 kommentar

Utsikten har stått för en osannolik säsong sett till förutsättningarna. Lagets form sviktar visserligen en aning men än lever hoppet om allsvenskt spel nästa säsong. 

Utsikten är det simpla laget utan publik. Som vill fortsätta chocka fotbollssverige.

– Alla andra sitter där på sina piedestaler och är heltidsproffs. Vi har jobb vid sidan av, vi har andra saker vid sidan av. Vi är ett hårt krigande lag som kämpat från botten, säger Utsiktens mittfältare Erik Westermark till Fotbollskanalen.

Westermark fick en smäll mot huvudet i matchen mot Skövde och fick kliva av. Tränaren Bosko Orovic bekräftar nu att Westermark missar hemmamatchen mot Gefle på fredag.

– Han är utesluten till matchen på fredag, så är det, säger tränaren.

Westermark själv menar på att det inte borde vara helt kört men medger att det var en rejäl smäll.

– Jag blev lite gött knockad där senast och fick ett jack i huvudet. Sedan dess har jag haft huvudvärk och ont i nacken. Det känns som att jag gått en boxningsmatch. Vi ska kolla lite idag, jag ska testa att springa lite. Man vet aldrig, säger han.

Med två omgångar kvar ligger Utsikten på kvalplats. Siktet är dock fortsatt inställt på direktplatsen upp till allsvenskan. Erik Westermark verkar säker på sin sak. Utsikten spelar i allsvenskan nästa säsong.

– Vi går upp, klart vi gör det. Vi ska upp. Det är enda målet. Det hade varit jävligt mäktigt, säger Westermark.

Han får också medhåll från lagkamraten och lagets bästa målskytt, anfallaren Lucas Hedlund. 


– Självklart går vi upp, säger Hedlund. 

Hedlund tror inte att någon eventuell allsvensk frossa har infunnit sig.

– Nej. Vi har bara haft lite stolpe ut senaste matcherna, inget annat, säger han.

Den rutinerade mittfältaren Alexander Faltsetas är lite mer återhållsam när frågan om uppflyttning kommer på tal. Han vill inte ta ut något i förskott.

– Vi får se. Vi ska ta Gefle här först på fredag. Sedan kan vi ta ett samtal efter säsongen du och jag, säger Faltsetas.

Även tränaren Bosko Orovic är försiktig med att basunera ut att Utsikten ska gå upp.

– Vårt mål är att gå upp. Sen får vi se om vi når målet. Det behövs hårt arbete och lite tur så kan allt hända. Vi lägger oss där och säger inte mer än så. Vi sticker inte ut hakan mer än så, säger han. 

Tränaren pratar hellre mer om Utsiktens framgångar, som han beskriver är som en saga. Det Utsikten har stått för ska egentligen inte vara möjligt sett till förutsättningarna, menar tränaren.


– Jag tror fortfarande på den här “Askungen-sagan”. Jag har alltid trott på oss, trots att alla andra ser oss som en tydlig underdog.

Det känns som att Utsikten kör rätt hårt på hela “vi mot dem”- grejen. Är det så ni fortfarande känner?

– Ja men så är det ju. Vi får utgå från fakta och inte känslor. Fakta är att om du frågar 100 personer som inte har med Utsikten att göra så vill dem inte ha upp oss. Vi har ingen publik, det är tråkigt, och hela den grejen. Det är klart vi tar det med oss och implementerar det i spelatruppen som en drivkraft. Det är ju för att det är sant. Det är ingen “hitte-på” grej, avslutar Bosko Orovic.

Utsikten ligger på en tredjeplats i superettan, en plats som innebär kval upp till allsvenskan. Laget är tre poäng bakom Gais. De bägge lagen möts i superettans sista omgång. Västerås är redan klara för uppflyttning.

Du kanske också gillar