Hem Sport Utskällda MFF-tröjan görs om efter kritiken

Utskällda MFF-tröjan görs om efter kritiken

förbi admin
0 kommentar

Det var i förra veckan som Malmö FF släppte sin nya tredjetröja European Nights. ”Som en hyllning till kvällarna som tog oss hit”, skrev klubben. 

Men det blev stort ramarskri från MFF-supportrarna som ansåg att klubbemblemet inte syntes tillräckligt. 

För Expressen berättade supportern Victor Dahling, som är en del av Norra Läktaren-podden, om sin besvikelse: 

– Vad ska man säga? Jag tycker att det är hemskt. Jag tycker att det är gräsligt faktiskt, om jag ska vara ärlig. Jag förstår att man kan titta på tröjan utanför sitt sammanhang och kanske tycka att den är snygg på något sätt, jag har några kompisar som tycker det, men för mig är det katastrof, sa han och fortsatte:

– Det känns så otroligt lite Malmö FF med den rosa färgen. Jag vet inte vad de tänkte där. Sedan också att emblemet knappt syns på tröjan. Det är helt svart. Sedan är Volkswagen-loggan det enda som syns. Lite där är jag. 

MFF agerar efter kritiken 

Men MFF-supportrarnas starka kritik har snappats upp av Malmö FF – som nu ändrar tröjan. Klubbemblemet kommer nu att vara i ljusblå färg och därmed synas tydligt. Premiär för nya tredjestället sker under lördagen då laget gästar IFK Norrköping. 

Så här förklarar MFF det i ett meddelande: 

”När vi presenterade matchstället i förra veckan togs det emot med både ris och ros, framför allt framfördes det kritik mot färgen på klubbemblemet på tröjan. Inför användandet av matchstället på lördag har vi tagit till oss av återkopplingen från supportrar och medlemmar och byter emblemet till det ljusblå. I övrigt kommer matchstället att ha samma design och utseende som när det presenterades. Vidare kommer vi att initiera en process för att se över riktlinjerna för användandet av emblemet”. 

Tv: Forne MFF-guldtränaren om nya livet i Spanien 

Du kanske också gillar