Hem Sport Utspelet om Löven-bjässen Daniel Rahimi: ”HV-fansen älskar honom”

Utspelet om Löven-bjässen Daniel Rahimi: ”HV-fansen älskar honom”

förbi admin
0 kommentar

Den kanadensiske forwarden Alex Hutchings, 31, är inne på sin femte säsong i Björklöven. Han är en skicklig poänggörare och när matcherna gäller ännu mer och det fysiska spelet blir hårdare trivs han som bäst.

Och det var när Björklöven tryckte mer på gasen i den andra finalen som HV71 fick problem, tappade koncentration, blev frustrerat, ineffektivt och förlorade med 3–1.

– De är inte ett mjukt lag på något sätt, men jag tycker att det är trevligt att vi kan spela båda sorters hockey och vi ska bara fortsätta jobba och vi ser fram emot två hemmamatcher nu, säger Hutchings.

Björklöven har haft en klack på plats i båda matcherna i Jönköping, vilket uppskattas av coachen Viktor Stråhle.

– Jag är sjukt stolt över dem som kommer hit och stöttar oss. Det är viktigt för oss och vi vet vilket tryck vi har hemma i Winpos. Vi kommer att njuta av varenda sekund, säger Stråhle.

LÄS MERHV-Huhtala efter Löven-kritiken: “I huvudsak allt jag har att säga…”

Även Alex Hutchings gillar att spela hemma i Umeå.

– Alla älskar att spela hemma. En härlig arena och jättebra fans.

Däremot är det inte alla som gillar Hutchings… I mötet med HV71 i Husqvarna Garden fick han tio minuters utvisning efter slutsignalen i den andra perioden. Alex Hutchings själv:

– Jag har ingen aning om varför, ärligt talat. När jag kom tillbaka ut på isen så var det ingen i vårt lag som visste varför, de bara sa att det var en tia, säger han.

Viktor Stråhle får bistå med lite information om vad Alex Hutchings hittade på för att få en tiominutare:

– För att han försökte ta sig förbi domaren, det var den största anledningen. Och sedan åkte han in i deras målvakt (Filip Larsson) hörde jag, men jag såg inte. Det var det som var förklaringen.

Hutchings om vad han sa till Filip Larsson:

– Vi pratade bara. Jag höll inte med honom om vad som hände. Det är som det är.


Björklöven-forwarden Alex Hutchings gillar när det smäller och i matcherna mot HV71 står en SHL-plats på spel. Foto: Bildbyrån.

Björklöven gick från 1–6 i lördags till 3–1 i måndags. En remarkabel scenförändring.

– Det var en snabb helomvändning för oss. Vi började bra de första fem minuterna i första matchen sedan gjorde vi några misstag som de utnyttjade. Det är täta matcher och jag tycker inte att 6–1 speglade match ett. Hur som helst, det är 1–1.

I den allt mer aggressiva och fysiska hockeyn är det tryggt och stabilt för Björklöven att ha backbjässen Daniel Rahimi framför det egna målet. Rahimi tar så att säga inga fångar.

– Jag har spelat med Dan i två år och allt med honom är jättebra. Det finns en anledning till att alla älskar honom oavsett vilken arena han kommer till. Alla vet att till och med de här fansen älskar honom i den här finalserien, säger Hutchings.

Så lät det inte i semifinalen mot Modo i Örnsköldsvik, men det kan vara en feltolkning.

Så du påstår att HV-fansen älskar honom?

– Ja, helt säkert gör de det. Jag förstår hur det går just nu, men de skulle vilja ha honom i sitt lag. Det är min åsikt.

Du vet att han har spelat i HV (2010–2012) förut?

– Ja, det vet jag. Alla vill ha en sån spelare i sitt lag och vi är lyckligt lottade som har honom. Han vet vad han gör och vi älskar honom.

Du har fått en blodig näsa ser jag?

– Ja, det är slutspel och final. Jag gör vad man kan göra för att vinna, säger Hutchings.

Du kanske också gillar