Hem Sport V75-tips • V75-systemet Solvalla söndagen den 5 november

V75-tips • V75-systemet Solvalla söndagen den 5 november

förbi admin
0 kommentar

Carlssons V75-tips söndagen 5 november från Solvalla

Det är högklassiga tävlingar på Solvalla i eftermiddag med V75 och semifinaler i Breeders Crown.

Stora delar av kulltopparna är på plats bland landets tre- och fyraåringar.

Kriterievinnaren Fame And Glorys lopp är förlagt utanför V75 – men Timo Nurmos har ytterligare ett gäng heta vinstchanser utöver sin obesegrade supertalang.


Här ryggar ni Sportbladets V75-system:

ANNONS: V75 i dag. Här kan ni haka på andelssystemen. Spelstopp: 15.00. [Extern länk]


V75-1

Det gäller att vara bland de fyra främsta i respektive semifinal för att ta sig vidare till Breeders Crown-finalerna i Eskilstuna om två veckor. Fame And Glorys startar i det inledande loppet i eftermiddag och är förlagt utanför V75. Och apropå Timo Nurmos så vann han som bekant inte bara Svenskt Travkriterium som tränare med Fame And Glory. Han tog även hem Svenskt TravOaks med Adriatica som visade att hon bara var bäst i loppet. Trots en inledande kurva i tredjespår och resten av loppet i ”dödens”, så avgjorde hon på klasshästens vis över upploppet. Nurmos berättar att Adriatica har tagit det loppet på bästa sätt och känts fräsch och fin i träningen efteråt. Han tror på en ny bra insats och självklart blir stoet segerfarlig igen, även om det på nytt kan vara risk för ett tufft lopp. Adriatica är startsnabb men det är även 3 Kinglet Bird och hon tar knappast en längd på den hästen. Kinglet Bird svek i uttagningen till Oaks då hon inte var frisk. Enligt Daniel Redén har hon studsat tillbaka snabbt och Redén körde henne själv i måndagsjobbet och då var hon snabbast av alla hästar i den sista intervallen. Så räkna med en bra prestation och vi har sett hur bra Redéns har gått de senaste veckorna, efter en liten svacka i samband med kriteriethelgen och veckorna innan. Det som också är intressant är att Kinglet Bird nu ska tävla barfota runt om för första gången enligt Redén. Hon har tidigare tävlat med järnskor så det blir en rejäl lättning i balansen. Är dock fortsatt anmäld med skor runt om i startlistorna, och Redén säger att om det inte blir barfota runt om så blir det ändå sättning i balansen till aluminiumskor fram och amerikanska skor bak. Det kan mycket väl vara spets och slut. *Om två slåss så vinner en tredje,) lyder som bekant den kända devisen. Jag plockar därför även med 9 Elegance Kronos som har toppform, och som gick bra som trea efter en sen lucka i Oaks och fick vinna gången efter.

V75-2

3 Miru Boko har haft en sensationell utveckling i höst och imponerade stort i fem raka segrar, där han bland annat vann från dödens på tiden 1.10,4/1640a. Senast på Axevalla fick hästen återigen ett tufft lopp via tredjespår runt första sväng och sedan utvändigt om ledaren. Han blev även lite hindrad, generad på upploppet, men föll verkligen med flaggan i topp som knappt slagen tvåa. Hästen var lika bra som tidigare säger Nurmos som tycker att Miru Boko har gjort topplopp varje gång. Nu har han det bästa läget på länge och han är snabb ut bakom bilen. Han blir inte lätt att plocka ner om han kommer till ledningen. 2 Staro Mack Crowe gör väldigt bra lopp även han varje gång och har tampats mot årgångstoppen hela året med den äran. Han var tvåa i Sprintermästare och har därefter fortsatt att utveckla. Men eftersom han inte är startsnabb får han ofta tuffa resor och göra mycket av grovjobbet själv. Senast fullföljde han starkt som trea i UET-finalen efter en avslutning i 1.08-tempo. Är värd en seger nu och står sannerligen på tur. 6 Jikken var väldigt fin vid segern förra lördagen och Redén hyllar hästen och tycker inte att han är mycket sämre än sina bästa fyraåringar.

V75-3

9 Ester Degli Dei är en segermaskin från Holland som har imponerat stort och krossat sina konkurrenter i sju segrar på åtta starter (tvåa då). Hon har startat två gånger i Sverige och varit överlägsen varje gång. Det här suveräna stoet, som tränas av Paul Hagoort och körs av Robin Bakker, torde bli mycket svårstoppad även här. Hon har haft krafter kvar vid segrarna och helt enkelt sett ruskigt fin ut. Har dessutom rygg på startsnabba 2 Granger och torde hamna bra till i starten. Toppchans om inte resorna sätter ner henne och ett spikförslag. 2 Granger ledde i det längsta i Oaks och var tvåa till tio meter innan mål då hon blev passerad och till slut blev femma. Hon drog undan hårt på slutvarvet och in på upploppet men mattades den sista biten. Hästen har visat att hon tillhör kulltoppen och tagit imponerande segrar tidigare. Är startsnabb och spetsfavorit och får hon bestämma i täten, samtidigt som det häxor för favoriten, så kan hon hålla undan den här gången.


Här ryggar ni Sportbladets V75-system:

ANNONS: V75 i dag. Här kan ni haka på andelssystemen. Spelstopp: 15.00. [Extern länk]


V75-4

2 Queen Belina svek som favorit i Derbystoet efter att ha vunnit sitt försök. Det fyraåriga stoet tävlade inte på topp den dagen och har fått ladda om batterierna efteråt. Nu har hon ett perfekt utgångsläge och är snabb ut bakom bilen. Tävlar hon på topp igen så blir hon inte lätt att tas med från ledningen. 5 O’Mara Zon fullföljde klart godkänt som sexa i Sto-SM senast bakom vinnande Great Skills. Hon vann näst senast i Bollnäs och är också snabb ut bakom bilen. Måste räknas tidigt när hon nu återigen möter sina jämnåriga kullkamrater. 11 Bonneville W.I. har kommit tillbaka starkt under hösten och hittat toppformen igen efter att ha varit sjuk i somras. Hon vann sitt försök till Derbystoet från dödens och var sedan godkänd femma i finalen. Senast hade hon spår tolv men gick ett mycket starkt slutvarv och fullföljde rejält hela vägen in i mål. Då tävlade hon barfora fram och med skor bak, men nu blir det barfota runt om. Besvärligt utgångsläge med spår elva nu men hästen är stark och tuff och tål att göra en del jobb själv. I fjol vann hon Svenskt TravOaks från positionen utvändigt om ledaren…

V75-5

7 S.G.Dracarys har tävlat framgångsrikt mot årgångstoppen i år och varit tvåa och trea i E3-finalerna i somras. Han galopperade dessvärre bort sig i uttagningen till Kriteriet vilket spolerade hans chanser. Hästen kom dock tillbaka med besked senast då han vann åkandes från dödens och gjorde ett mycket gott intryck. Dåligt läge med spår sju bakom bilen här men han kan öppna och hamnar han inte alltför illa till ska det vara en bra chans. Roger Walmanns miljonär har som sagt visat att han tål att göra en del grovjobb själv. Det främsta motbudet är 4 Immortal Doc som kommer med jättefin form och som höll heroiskt som tvåa senast efter att ha travat utvändigt om ledande Kojak Sisu hela vägen. Han kopplade greppet inne på upploppet men blev snöpligt nerspeedad på insidan den sista biten, men höll verkligen med flaggan i topp. Näst senast tog han en säker seger och övertygade och han har ett betydligt bättre läge med spår invändigt om favoriten här.

V75-6

Sagan om 8 A Fair Day bara fortsätter och Elisabeth Almhedens ögonsten har nu tagit fem segrar på de sju senaste starterna. Han slog igenom på allvar för den breda publiken när han i förkrossande stil vann V75 hemma i Kalmar under midsommarhelgen. Hästen har därefter fortsatt att utvecklas och blivit ännu bättre nu. Senast imponerade han stort vid en överlägsen seger i Kalmar och intrycket över mål var femstjärnigt. ”Helt okört och en promenad i parken”, kommenterade kusken Oscar Ginman efteråt. Tråkigt läge med spår åtta bakom bilen men han är snabb ut och har vunnit från alla positioner, ledningen, dödens och bakifrån. Räkna absolut inte bort ”Affe” som han kallas, trots läget och trots tufft motstånd. Annars låter Daniel Redén väldigt uppåt om 11 Xanthis Harvey som satt fast med krafter kvar i Europaderbyt på Solvalla senast. Följande går att läsa på Redéns hemsida där han kommenterar sina hästar: ”Han hade allt oryckt senast och det känns som han är kraftigt på gång för dagen. Jag tror att han kommer göra sitt livs bästa lopp på söndag. Blir det inget krångel kan han vara med och göra upp om det trots läget.” 7 Dancer Brodde verkar ha tappat toppformen efter Derbyt där han galopperade dubbelt. Vi vet vad hästen kan i grunden och blixtrande startsnabb är han. Svårbedömd outsider och det är nog stor risk att han blir uppäten även här.

V75-7

3 Hustle Rain har endast gjort en start efter att han vann Sprintermästaren och det var i derbykvalen då hästen var sjuk och underpresterade. Han fick vila efteråt och har sedan tränat på och Mattias Djuse berättar att man även har kört ett banjobb efter 1.16 i 2100 meter med honom och var nöjd. Han har knappast någon toppform redan direkt men har ett bra läge och är snabb ut och måste räknas på sin kapacitet. 4 It’s Peppertime gjorde ett fantastisk lopp senast och prestationen som tvåa efter att ha travat i tredjespår hela vägen i V75 var nästan osannolik. Han var duktig även gången innan och är värd en seger nu. Har inte det senaste tuffa loppet satt sig på fel sätt är han en het kandidat här från ett betydligt bättre läge än senast. 11 Bedazzled Sox satt fast med krafter kvar i Europaderbyt senast och var väldigt fin i två raka segrar innan dess. Toppformen sitter där men svårt läge nu med spår elva. Ny kusk i vagnen då Claes Sjöström ersätter Torbjörn Jansson som har slutat. 1 Global Dubhe vann ett storlopp i Tyskland senast, Grosser Preis von Deutschland, och övertygade stort. Han var gången innan fyra i Derbyt efter att ha varit nära att vinna sitt försök. Kan inte försvara ledningen från innerspåret här och riskerar att bli över från början. Blir farlig om det löser sig. 6 Esposito fick ett omöjligt tufft lopp i Derbyt med tredjespår och dödens. Han höll heroiskt som tvåa i försöket efter en ursinnig öppning och stenhårt tempo i ledningen. Senast hade han spår elva på Jägersro och spurtade bra till tredjeplatsen så formen sitter där fortsatt. Är snabb ut och inte ofarlig här. Är lite spelad till tre procent i skrivande stund så varning utfärdas för Nurmos-hästen.


Här ryggar ni Sportbladets V75-system:

ANNONS: V75 i dag. Här kan ni haka på andelssystemen. Spelstopp: 15.00. [Extern länk]


Carlssons tre bästa:

11 Bonneville W.I. (V75-4)

Stark avslutning senast. Barfota runt om nu. Kan krossa allt.

6 Esposito (V75-7)

Kom bort i Derbyt men var heroisk i försöket och visade fortsatt form senast med bra spurt från svårt läge. Är inte sämre än någon annan här men ändå helt bortglömd.

8 A Fair Day (V75-6)

Radar upp toppinsatser och såg helt grym ut senast som helt okörd. Kan sänka alla trots läget.

Michael Carlssons V75-system

V75-1: 5–3–9 (10–4)

V75-2: 3–5–6 (9–7)

V75-3: 9–2 (3–11)

V75-4: 11–2–5–6–8 (1–9)

V75-5: 7–4 (5–10)

V75-6: 8–11–10–7–6 (4–12)

V75-7: 4–11–6–1–3 (8–5)

4500 rader/2250 kronor

Du kanske också gillar