Hem Sport “Väldigt, väldigt sugen på att flytta hem”

“Väldigt, väldigt sugen på att flytta hem”

förbi admin
0 kommentar

Landslagsmeriterade mittfältaren Jimmy Durmaz lämnade Malmö FF under sommaren 2012 och har sedan dess tillhört Genclerbirligi, Olympiakos, Toulouse, Galatasaray och Fatih Karagümrük på utländsk mark. Så här långt är han noterad för fyra matcher med Karagümrük den här säsongen, och nästa sommar går hans kontrakt ut. 

Nu öppnar 33-åringen för att flytta hem till Sverige framöver.

– Jag börjar bli väldigt, väldigt sugen på att flytta hem. Allsvenskan växer i mina ögon. Det är stort intresse, det är mycket publik, fotbollen har utvecklats, ekonomin är bättre. Jag följer många matcher med stor glädje härifrån Istanbul. Det är riktigt kul att se, säger Durmaz till Aftonbladet

Mittfältarens familj bor i Stockholm, men samtidigt har han en relation till Malmö FF, även om han inte stänger dörren för något lag, som för exempelvis Hammarby IF. 

– Jag har alltid sagt att första alternativet är Malmö FF om jag flyttar hem. Men då ska MFF vara intresserade också. Hammarby är en jättefin klubb. Jag har varit på många av deras matcher, de är inne i en intressant fas och jag bor i Stockholm när jag är hemma. Jag kan inte stänga dörren för något i allsvenskan, säger han. 

Durmaz spelade senast i MFF mellan 2008 och 2012. Under den perioden var han med och tog Skåne-klubben till SM-guld 2010. Han har även vunnit titlar med Olympiakos och Galatasaray under åren utomlands. 

33-åringen har inte varit med i Blågult sedan 2019, men har 49 A-landskamper på cv:t. 

Du kanske också gillar