Hem Sport ”Välförtjänt” – Sport – svenska.yle.fi

”Välförtjänt” – Sport – svenska.yle.fi

förbi admin
0 kommentar

Bruno Fernandes inlägg seglade förbi Cristiano Ronaldos panna i mål. Och samme Fernandes satte in en straff då Ronaldo bytts ut. Portugal är vidare till åttondel efter att ha nollat Uruguay.

Frankrike, Brasilien och Portugal.

Där är VM-lagen som lyckades fixa slutspelsbiljetten på två gruppspelsomgångar. Portugal följde upp den tajta triumfen över Ghana med att slå Uruguay med 2–0.

Matchens segermål såg ut att komma från Cristiano Ronaldos panna. Lagkaptenen såg ut att nicka in Bruno Fernandes perfekta inlägg och var den som ledde målfirandet.

Men reprisbilderna visade att Ronaldo inte rörde vid bollen och målet korrigerades senare till hans numera före detta klubblagkamrat Fernandes. Lagkamraten Ruben Neves var inte säker på vem som borde få målet

– Fråga mig int det. Jag tror de gav målet till Bruno så Ronaldo kanske inte rörde vid den. Det viktigaste är att vi vinner, säger Neves till SVT efter slutsignal.

Fernandes satte tonen

Portugal hade spelövertaget i den första halvleken. Men det var Uruguay som kom till den enda riktigt heta chansen.

Detta efter att Rodrigo Bentancur fått bollen på mittplan. Det skickliga mittfältsnavet snurrade upp flera motståndare och kom fri med motståndarmålvakten Diogo Costa, men avslutet blev tamt.

Bruno Fernandes – matchens stora profil – nöjde sig inte med ett mål i den andra halvleken.

Uruguays jakt på kvittering haltade ordentligt och i stället blev det portugisisk straff då Jose Maria Gimenez föll på bollen med handen. VAR-granskning behövdes för domslutet – som fick kritik.

– Han stödjer på armen, för mig är det inte straff. Jag tycker att när handen är vertikalt ned för att ta emot sig ingen straff. Det ska inte bestraffas, det är en felaktig straff, säger domarexperten Jonas Eriksson i SVT:s studio.Bildtext
Jose Maria Gimenez träffade i bollen med stödhanden – och Bruno Fernandes fick sätta sitt andra mål för kvällen från straffpunkten.

Bild: IMAGO/Sportimage/ All Over Press

Fernandes lurade in bollen från elva meter och hade en boll i stolpen bara minuter senare.

Manchester United-mittfältaren såg uppriktigt besviken ut efter den sista missen. Men få VM-spelare har fått en lika stark start på turneringen som Fernandes, som spelade fram till två mål i premiären.

– En välförtjänt seger, säger Portugals förbundskapten Fernando Santos enligt AFP.

Portugal möter Sydkorea i fredagens gruppspelsavslutning. Uruguay, som har en poäng, måste besegra Ghana för att kunna ta sig vidare.

Du kanske också gillar