Hem Sport Välkomna, Alma och Johanna! | IFK Göteborg – Hela stadens lag

Välkomna, Alma och Johanna! | IFK Göteborg – Hela stadens lag

förbi admin
0 kommentar

Sent på säsongen har vi gjort klart med två nyförvärv.

Anfallaren Alma Norén och målvakten Johanna Henriksson är båda klara för IFK Göteborg.

– Två spelare som kommer att vara enormt nyttiga för oss, säger Peter Svanström.

28-åriga Johanna Henriksson startade karriären i Kronängs IF i Borås och har därefter haft en gedigen proffskarriär i allsvenska Kristianstad DFF, Apollon Ladies FC på Cypern och Thor/KA på Island. Hon har även spelat collegefotboll i USA för Lindsey Wilson College. 

Johanna är spelklar redan till lördagens match mot Eriksberg och har skrivit på ett avtal som sträcker sig över ytterligare två säsonger.

– Med Johannas erfarenhet och kunskap får vi en målvakt som hjälper oss att utveckla både defensiven och offensiven. Vi delar samma vision, och jag kände direkt att hennes personlighet passar bra in hos oss. Det ska bli otroligt roligt att samarbeta med henne i framtiden, säger Peter Svanström.

19-åriga Alma Norén ansluter direkt från Hertzöga BK division 1. Hon har redan hunnit debutera för Blåvitt och har nu skrivit ett kontrakt som gäller året ut.

– Hon är en snabb forward med bra speluppfattning som gillar att utmana en mot en. Med Alma får vi in mer erfarenhet och en bättre bredd i truppen, säger Peter Svanström.

Du kanske också gillar