Hem Sport Vapenbrist i skidskyttesporten | GP

Vapenbrist i skidskyttesporten | GP

förbi admin
0 kommentar

Allt fler unga vill testa skidskytte i Sverige. Men det har gjort att sporten har fått ett problem: Brist på vapen. Enligt Aftonbladet finns det inte tillräckligt med gevär att tillgå för alla de som vill utöva sporten.

– Tillväxten har varit väldigt stark på senare tid och vi får vara ödmjuka och erkänna att vi kanske inte varit 100 procent organiserade eller redo att ta oss an alltihop bara så där ”pang-bom”, säger svenska skidskytteförbundets generalsekreterare Rikard Grip till Aftonbladet.

Har beställt hundra luftgevär

På seniornivå används så kallade ”.22 lång-gevär”, men på lägre nivå kan man även använda sig av vanliga luftgevär. Nu uppskattar förbundet att runt 300 luftgevär behöver köpas in de närmaste åren. De har nyligen gjort en beställning på hundra sådana.

– Omställningen är på ingång nu efter den här sommaren och det känns väldigt positivt, men nu när intresset är så pass stort så hade vi ju gärna haft det här på plats, helst redan i går. Det är ingen katastrof utan det känns som att vi är på god väg, säger Grip till Aftonbladet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.

Du kanske också gillar