Hem Sport Växjö bröt mardrömssviten mot Frölunda

Växjö bröt mardrömssviten mot Frölunda

förbi admin
0 kommentar

Växjö har haft det tufft borta mot Frölunda de senaste åren. Faktum är att inför kvällens match hade Växjö 14 raka förluster i Göteborg.

Men den mardrömssviten såg man till att bryta i kväll. Frölunda tog visserligen ledningen halvvägs in i andra perioden genom Patrik Carlsson, men därefter tog gästerna över matchen.

Två mål av Rieder

Tyske stjärnan Tobias Rieder kvitterade bara 58 sekunder senare och såg i början av slutakten till att Växjö var i ledningen.

– Det var en sådan match där det studsade min väg och pucken går in. Jag är väldigt glad över det, säger Rieder till Cmore.

Efter ytterligare mål av Manuel Ågren och Joel Kellman var segern i hamn. Då spelade det ingen roll att Frölundas Petteri Lindbohm tröstmålade i slutminuterna. I och med segern klättrar Växjö upp på en andraplats i tabellen.

”Hade inte energin”

I hemmalägret var det besviken efter matchen.

– Vi byter chanser med Växjö och vi är frustrerade eftersom vi inte gör mål på det spelövertag vi har första 30. Vi hade inte energin eller skärpan att vrida tillbaka det i tredje, säger tränaren Roger Rönnberg i C More.

Du kanske också gillar