Hem Sport Veckans 3 Svenska Stjärnor: Kempe vassast under premiärveckan

Veckans 3 Svenska Stjärnor: Kempe vassast under premiärveckan

förbi admin
0 kommentar

Det finns många svenska spelare i National Hockey League säsongen 2022-23. Men vilka har egentligen varit bäst? Varje måndag under grundserien utser NHL.com/sv de tre bästa svenskarna i NHL från den gångna veckan i NHL/sv’s “Veckans 3 Svenska Stjärnor”. 

Här är stjärnorna för 10 oktober – 17 oktober

Två forwards och en back tar plats på säsongens första “veckans tre svenska stjärnor”. I Los Angeles har Adrian Kempe inlett lovande, precis som Andre Burakovsky gjort i Seattle. Rasmus Dahlin har i sin tur fått igång sin poängproduktion för Buffalo som för första gången sedan 2011 verkar vara redo att utmana om en slutspelsplats. 

FÖRSTA STJÄRNA – ADRIAN KEMPE – FW – LOS ANGELS KINGS

Video: MIN-LAK: Kempes dubbla fullträffar

Adrian Kempe har börjat säsongen som han slutade den förra. Svensken har inledningsvis stått för tre mål på tre matcher, dessutom har Kings nummer 9 noterats för en assist så här långt. Kempe inledde säsongen med att göra ett mål i Kings 3-4-förlust mot Vegas Golden Knights den 11 oktober, efter att sedan gått poänglös från 1-4-förlusten mot Seattle Kraken den 13 oktober gjorde han tre poäng i segern mot Minnesota Wild den 15 oktober. Kempe gjorde två mål och en assist i matchen som Kings vann med 7-6. Kempe har också fått mycket förtroende så här långt. Han snittar 18.16 minuters spel per match och har en skotteffektivitet på 50 procent. 

Förra säsongen var Kempes bästa hittills i NHL. Kramfors-sonen stod för 35 mål och 19 assist vilket gav 54 poäng på 78 spelade matcher. 

Video: Kempes topp-5 mål 2021-22

– Det finns en hel del att förbättra när det gäller spelet utan puck, men jag tycker ändå vi förtjänade vinsten ikväll. Det spelar ingen roll för oss om det slutar 1-0 eller 7-6, det här var en viktig seger, sa Kempe efter segern mot Wild. 

ANDRA STJÄRNA – ANDRE BURAKOVSKY – FW – SEATTLE KRAKEN  

Burakovsky valde i somras att skriva på för fyra år med Seattle för att få en större offensiv roll. Inledningsvis på säsongen har han levt upp till sina egna målsättningar. På sina tre inledande matcher har han stått för ett mål och tre assist och delar ledningen i lagets interna poängliga med rookien Matty Beniers. 27-årige Burakovsky gjorde ett av målen i 4-5-suddenförlusten i premiären mot Anaheim Ducks, spelade fram till ett mål när Seattle slog Los Angeles med 4-1 den 13 oktober innan han spelade fram till två mål i 2-5-förlusten mot Vegas Golden Knights den 15 oktober. Burakovsky har visat att han vill vara med och hota offensivt.

Video: ANA-SEA: Burakovsky hittar rätt i powerplay

Burakovsky, som vann Stanley Cup med Colorado Avalanche förra säsongen, har gjort flest PP-poäng i Kraken (tre) och har skjutit totalt nio skott på mål så här långt. Han har snittat 16.12 minuters istid per match. 

TREDJE STJÄRNA – RASMUS DAHLIN – B – BUFFALO SABRES
Sabres förväntar sig stordåd av Rasmus Dahlin och lagets två inledande matcher den här säsongen har draftettan från 2018 inte gjorde någon besviken. Rasmus Dahlin har gjort två mål och spelat fram till tre så här långt i ett Sabres som vunnit en match och förlorat en.

Video: BUF-OTT: Dahlin fullföljer anfall till 2-1 för Sabres 

Han gjorde fräckt ett av målen när Sabres vann sin premiär mot Ottawa Senators med 4-1 den 13 oktober. När Buffalo sedan förlorade med 3-4 mot Florida Panthers den 15 oktober stod Lidköpingssonen för sitt andra mål för säsongen, samt en assist. Dahlin har spelat 24.16 respektive 25.40 minuter i de två inledande matcherna, ett snitt på 25.03 minuter per match. Det är delat mest tillsammans med Victor Hedman så här långt in på säsongen. 

Förra säsongen lossnade poängproduktionen rejält föra Dahlin som stod för 13 mål, 40 assist för totalt 53 poäng på 80 matcher. I år verkar han ha tagit ytterligare kliv, det syns åtminstone inledningsvis på hans poängproduktion.  

Video: Dahlins topp-5 mål 2021-22

Du kanske också gillar