Hem Sport ”Vi har blivit lite som ett skämt”

”Vi har blivit lite som ett skämt”

förbi admin
0 kommentar

Under söndagen ställs Gif Sundsvall mot Mjällby. Bottenlaget har inte vunnit i allsvenskan sen i juli och är i desperat behov av poäng.

Från Tyskland följer Emil Forsberg sin moderklubb, och det gör ont.

– Det är tufft. Oerhört tufft. Det ser inte bra ut. Både utåt sett och hur folk ser på Gif Sundsvall just nu. Vi har blivit lite som ett skämt i allsvenskan, vilket är jobbigt för oss supportrar. Tyvärr har det blivit så, säger han i Sundsvalls Tidnings podcast ”GIF-podden”.

Landslagsstjärnan fortsätter:

– Jag menar – när vi värvar så skämtar man om namnen på spelarna vi värvar in. Någon typ av nivå måste vi kunna hålla upp. Det är så klart inte lätt, men det har blivit så. Det gör ont i hjärtat.

”Har man mig som bästa vän får man ta att jag är kritisk”

Forsberg, vars pappa och farfar har spelat i klubben, pekar på klubbens strategiska plan. Han tycker inte att satsningen på spelare i Norrland har fungerat som planerat.

Samtidigt försöker han påverka på de sätt han kan. Leipzig-spelaren berättar i podden att han bland annat försökt få pappa Leif att hjälpa till i klubben.

Och så ligger han på lagkapten Pontus Engblom.

– Jag lider ju med Pontus, jag vet hur mycket han vill och brinner för Gif Sundsvall. Det är jättesvårt, men det får han ta. Har man mig som bästa vän får man ta att jag är kritisk.

Du kanske också gillar