Hem Sport Victor Hedman hyllas efter monstermatch mot Toronto

Victor Hedman hyllas efter monstermatch mot Toronto

förbi admin
0 kommentar

Toronto vann premiären i måndags med 5-0 och regerande mästarna stod inte att känna igen.

Men i nattens möte i Scotiabank Arena i Toronto fick vi se ett taggat Lightning, som var ute efter revansch från första nedsläpp.

Victor Hedman var den som visade vägen med sitt 1-0-mål i powerplay med tre sekunder kvar av den första perioden.

Plötsligt stod han ensam framför motståndarkassen vid den högra stolpen när en hoppande puck hamnade framför honom.

Hedman tog det lugnt, lade pucken tillrätta, siktade och sköt.

Nylander gav Liljegren jätteläge

Timothy Liljegren hade en jättechans att kvittera tidigt i den andra perioden sedan William Nylander frispelat honom, men Tampamålvakten Andrej Vasilevskij nöp skottet i plockhandsken.

Någon minut senare bjöd Victor Hedman på ett nytt shownummer när han från egen zon skickade fram en crosspassning tvärs över banan till Corey Perry på den offensiva blå linjen.

Ensam med Torontomålvakten Jack Campbell gjorde Perry inget misstag. 

– 36-årige Perry förvaltar en kanonpassning från 31-årige Hedman till ett vackert mål, kommenterade John Buccigross i tv-sändningen av matchen hos ESPN i USA.

Victor Hedman hyllas

Men Hedman var inte färdig för kvällen där.

Han spelade fram Nikita Kutjerov till 3-1-målet i powerplay i mitten av den andra perioden och var sedan med och assisterade till Brayden Points 5-1-mål efter drygt fem minuter av den tredje perioden.

Ingen annan back i Tampa Bay Lightnings historia har gjort fyra poäng i en slutspelsmatch tidigare, så där satte Victor ett klubbrekord i natt.

– Det är kul att kunna vara med och bidra, men det här är bara en match. Men visst, det kändes bättre ikväll än i den första matchen, säger Victor när SportExpressen når honom efter slutsiganlen.

Han utnämndes till banans bäste spelare.

Ingen av svenskarna i Maple Leafs hamnade i poängprotokollet i nattens match. Lagets mål gjordes av Michael Bunting, Mitch Marner och Alexander Kerfoot.

Ett antal dumma och onödiga utvisningar (Wayne Simmonds två gånger) kostade Toronto tre baklängesmål.

Du kanske också gillar