Hem Sport Victor Hedman lovar att Tampa kommer igen

Victor Hedman lovar att Tampa kommer igen

förbi admin
0 kommentar

Victor Hedman har städat ut skåpet efter säsongen. Den svenske backstjärnan i Tampa Bay Lightning var lite ledsen och dämpad.

Och sugen på revansch.

– Vi är ett hungrigt lag, det här kommer uppenbarligen att ta ett tag att smälta, men vi kommer tillbaka i september. Då är vi redo att köra igen, sade Hedman till NHL.com/sv.

Tampa misslyckades med det som var målet för säsongen: att följa upp Stanley Cup-truimferna 2020 och 2021 med den tredje raka. Under natten mot måndagen föll Tampa inför hemmapubliken i Amalie Arena med 1-2 mot Colorado Avalanche. Laget från Denver spelade därmed hem sin första Stanley Cup-titel på 21 år.

Lightning får nöja sig med den i sig i lönetakstider och med 32 lag i ligan unika bedriften att nå finalen tre gånger på raken. Det har inte hänt sedan 1984 då New York Islanders fullbordade en fem matcher lång finalsvit med förlusten mot Edmonton Oilers. Men det var när ligan innehöll bara 17 lag och före införandet av det lönetak som begränsar klubbarnas möjligheter att värva till sig titlar.

Lightning har vunnit elva av de tolv slutspelsserie laget spelat 2020, 2021 och 2022: 68 matcher med ett facit på 46 segrar och 22 förluster. Notabelt är även att eftersom slutspelet 2020 inleddes först i augusti har Tampa spelat sina slutspelsmatcher inom loppet av 23 månader.

Video: TBL-COL, M4: Hedman överlistar Kuemper

Det var också slitna Tampaspelare som kom ut till finalen mot Colorado Avalanche. NHL.com/sv har gjort en jämförelse mellan de två tongivande svenskarna i de båda lagen. Den visar att Colorados Gabriel Landeskog spelat 203 matcher under de tre senaste åren, medan Tampas Victor Hedman spelat 273. Skillnaden är nästan en hel säsongs matcher och siffrorna går med vissa variationer igen rakt igenom de båda lagen.

– Hade det här varit grundserien, så hade hälften av laget bestått av spelare från farmarlaget. Jag har aldrig sett något liknande i ett lag, kommenterade Tampas tränare Jon Cooper skadeläget i laget direkt efter den avgörande matchen.

Victor Hedman kan bara hålla med:

– De motgångar som drabbade oss när vi gick in i slutspelet… de var anmärkningsvärda. Många av killarna har spelat igenom saker som… ja, det är ofattbart, säger Victor Hedman. Att vinna i år skulle ha gjort allt ännu mer speciellt, men tre raka finaler och de korta somrarna (som följer på att laget går långt i slutspelet) har gjort att vi aldrig har kunnat träna riktigt bra på sommaren. Då är det svårt att förbättra det man behöver.

Victor Hedman kom inte med några bortförklaringar. Liksom andra Tampaspelare och -ledare var han stor i nederlagets stund. Ett nederlag som kom efter en trots allt jämn finalserie där Colorado vann två matcher i förlängning och ytterligare en med uddamålet efter 60 spelade minuter.

– Det var ju alldeles uppenbarligen supernära… De har dynamiska spelare och var bra i special teams: de gjorde fler mål än oss i powerplay, och det var lite avgörande. Det är sådant man behöver i täta matcher. Det suger nu, men (jämna matcher) är vad man brukar förvänta sig i en final med två lag som har förtjänat att vara där; så vi visste att det skulle bli täta matcher. Det kunde gått hursomhelst, men när man summerar allt så har de ett fantastiskt lag. Det är bara att gratulera.

I Colorado Avalanche i synnerhet och i slutspelet 2022 överhuvudtaget, mötte Tampa ett annat motstånd än det laget mött förut: fyra lag (Toronto Maple Leafs, Florida Panthers, New York Rangers och Colorado) som alla vann över 50 matcher i grundserien.

– De (Colorado) är ett bra lag med en fantastisk fart. De hamrade fast oss i vår egen försvarszon mer än vad andra lag lyckades med, beskrev Victor Hedman skillnaden mellan lagen i finalen.

– I de tidigare slutspelsserierna har vi bara haft en matchserie som gått till sju matcher (mot Islanders 2021). Nu har vi haft ryggen mot väggen flera gånger… jag är stolt över varenda spelare i laget. Det här var ett bra test av vår mentala styrka mer än något annat, tror jag. Vi har precis bevisat att det inte spelar någon roll hur det ser ut tidigt i en serie, det det handlar om är hur man avslutar den. Jag kan inte säga det nog tydligt: vi är så stolta över gruppen, över spelarna och över tränarna och hur vi svarade upp och hur vi kämpade. Vi kom bara upp kort. Jag tror att fansen också känner så, att de är superstolta över vad vi har gjort i år.

Efter en säsong med 105 matcher, 82 i grundserien och 23 i slutspelet och 104 poäng (20+65 i grundserien och 3+16 i slutspelet) tar Victor Hedman nu en välbehövlig semester.

I september, när träningslägret börjar, är han redo igen.

Du kanske också gillar