Hem Sport Victor Hedman slog slutspelsrekord när Tampa Bay slog Toronto

Victor Hedman slog slutspelsrekord när Tampa Bay slog Toronto

förbi admin
0 kommentar

NEW YORK. I natt tystnade Toronto igen, för plötsligt bestämde sig Victor Hedman för att ta över åttondelen mellan Lightning och Maple Leafs.

Den väldige backstjärnan från Domsjö gjorde ett mål och spelade fram till tre och slog därmed nytt personligt slutspelsrekord.

– Det kändes bra, men det viktiga är att vi som lag studsade tillbaka efter förra matchen, säger han till Sportbladet efter 5-3-segern.

Rena rama yran utbröt i Toronto efter Maple Leafs inledande storseger i serien mot regerande mästarna i måndags och många i Kanadas största stad bespetsade sig på repris i nattens retur i Scotiabank Center.

Men så kul fick de inte ha.

Ett helt annat Tampa, fokuserat och samlat, kom till start i nattens match och då blev det svårare för de unga stjärnorna i hemmalaget.

Kvitterade matchserien

Mästarna vann med 5-3 och utjämnade den mest omsusade åttondelen i hela Stanley Cup-slutspelet

– Det är en en styrka vi haft i det här laget i två-tre år, att vi ofta svarar upp bra efter förluster och vinner matchen därpå, säger Victor Hedman när vi talar med honom efteråt.

– Det ska man inte sticka under stolen med, det är en bra egenskap.

Mest av alla studsade Victor själv tillbaka. Han var isens store härförare och slog nytt personligt slutspelsrekord med fyra poäng – ett mål och tre assist.

– Jajamensan, det kändes bra, men det viktiga är som sagt att vi som lag studsade tillbaka och vann, fortsätter han.

– Fast Målet var väldigt skönt, jag lyckades ju få in pucken precis i slutet av första perioden. Det gav oss momentum i andra,.

Dominerade matchen

Prestationen som kommer att visas när de vevar highlights i nordamerikansk tv under torsdagen är dock framspelningen till Corey Perrys 2-0-mål – från egen zon rakt på lagkamratens klubblad på offensiv blålinje.

Rena rama Erik Karlsson 2017.

– Jag tappade pucken, men fick till slut ordning på den och drog iväg passningen och Perry stod ju för en lysande avslutning.

Nu väntar två matcher i Amalie Arena i Tampa under helgen – och ”Vigge” ser fram emot att komma hem.

– Ja, vi har varit borta länge, vi avslutade grundserien med två bortamatcher och åkte sedan direkt hit. Så det ska bli skönt att komma hem och träffa familjen igen, förklarar han.

– Sedan är det bara att fortsätta trumma på inför våra fans.

Du kanske också gillar