Hem Sport Videon på Jonna Sundling som skrämmer de norska stjärnorna

Videon på Jonna Sundling som skrämmer de norska stjärnorna

förbi admin
0 kommentar

Jonna Sundling har de senaste två åren gått från att vara bra till bäst. På VM i Oberstdorf blev det dubbla VM-guld i sprint och sprintstafett. 

På OS i Peking tidigare i år blev det ett nytt guld i sprint, ett silver i sprintstafett och dessutom ett brons i den långa stafetten. 

Därefter avslutade 27-åriga Sundling säsongen på ett sätt som visade att hon kan mer än sprint. 

På den klassiska tremilen i Holmenkollen blev Sundling trea och i världscupsavslutningen i Falun knep Sundling andraplatsen på 10 kilometer fristil, 35.9 sekunder bakom Johaug.

”Hon ser ut som en tyngdlyftare”

I en intervju med SportExpressen nämnde den norska skiddrottningen Therese Johaug, som nyss avslutade sin karriär, att Sundling är den åkare hon är mest spänd på att se i vinter. 

Men de norskor som ska tävla mot henne är spända på ett annat sätt. 

Inte bara för de bra resultat hon visade förra säsongen, utan även för hur hennes förberedelser till denna ser ut. En Instagramvideo med Sundlings fysträning från i september både imponerar och skrämmer hennes norska motståndare. 

https://www.instagram.com/p/Cik4Ce_IFUm/

– Det är starkt och hon visar sina muskler. Hon ser ut som en tyngdlyftare, säger Lotta Udnes Weng till Nettavisen

– Hon skrämmer mig lite. Får hon ut det hon har i skidspåren, som hon gjorde i vintras, då blir hon att räkna med. 

Sundling om videon som skrämmer norskorna

Helene Marie Fossesholm håller med sin landslagskamrat. 

– Det är grymt, helt enkelt. Men det är bara motiverande att se henne. Vi jobbar på och hoppas att vi kan utmana henne i vinter. 

Sundling förklarar att även om hon inte alltid visat upp så mycket från gymmet i sina sociala kanaler så är detta en träningsform hon alltid uppskattat. 

– Jag har alltid älskat styrketräning och är mycket på träningscentrat. Jag älskar att göra chins och jobba med tunga vikter, även om jag är distansåkare. 

TV: Se höstspecialen av Skidsnack

Du kanske också gillar