Hem Sport Viktor Claesson nära flytt till FC Köpenhamn

Viktor Claesson nära flytt till FC Köpenhamn

förbi admin
0 kommentar

KRAKOW. Viktor Claesson, 30, lämnade Krasnodar i förtid.

Både kontinentala och allsvenska klubbar har hoppats på att få hans signatur.

Nu erfar Sportbladet att landslagsmittfältaren är mycket nära en övergång till FC Köpenhamn.

Efter fem år i Krasnodar, som både inneburit spel i Champions League och gjort Viktor Claesson till etablerad svensk A-landslagsman, lämnade 30-åringen klubben i södra Ryssland i förtid nyligen.

Kontraktet skulle ha gått ut i sommar, men han fick tillåtelse att lämna Ryssland och bryta avtalet i förtid, på grund av den ryska invasionen i Ukraina.

Fifa gav klubbar runtom i världen tillåtelse att, trots stängda transferfönster, värva spelare som pausat kontrakten med sina ryska klubbar.

Flera stora ligor som Premier League, Serie A och Bundesliga har ändå beslutat, och kritiserats, att inte tillåta värvningarna med hänvisning till att transferfönstren stängt.

Det har gjort att Claesson, som gjort 11 mål på 58 landskamper, inte har kunnat hamna i någon av de ligorna.

Nu erfar Sportbladet att landslagsmittfältaren efter en turbulent tid väljer ett tryggare val med närhet hem till Sverige.

Enligt uppgifterna ska 30-åringen vara mycket nära att komma överens med danska storklubben FC Köpenhamn om en transfer. FCK har gjort ett mindre ryck i toppen av den danska ligatabellen före Midtjylland och fjolårsmästarna Bröndby.

Kontraktet ska enligt olika källor vara ett korttidsavtal säsongen ut där det både finns öppningar för en förlängning med FCK eller flytt vidare utomlands.

Laget som blir danska mästare i vår går in i sista kvalrundan till Champions League i höst.

Under förra veckans landslagssamling sa Viktor Claesson om sin klubbframtid:

– Jag vill hitta en ny klubb och stanna utomlands. Vi får se var det landar.

Allsvenska föreningar som Claesson moderklubb IFK Värnamo, Elfsborg, Malmö FF och Djurgården har drömt om en hemkomst för landslagsmittfältaren som också sagt att han inte stängt dörren för en sådan.

Men nu tyder allt på att det blir ännu en svensk spelare som flyttar till FC Köpenhamn i stället.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Du kanske också gillar