Hem Sport Walker erkänner: “En flytt var nära”

Walker erkänner: “En flytt var nära”

förbi admin
0 kommentar

Kyle Walker fick varierat med speltid i Manchester City förra säsongen och var inte alls lika given i startelvan som tidigare säsonger. Något som fick följden att den vindsnabbe ytterbacken övervägde sin framtid i somras.

Bland annat kopplades han intensivt ihop med Bayern München, och uppgifter i tysk media gjorde gällande att 33-åringen till och med tackade ja till en flytt – innan Pep Guardiola kom in i bilden och övertygade honom att tänka om.

Nu medger engelsmannen att karriären var nära att fortsätta i Tyskland.

– Beslut kan fattas, saker kan vända. Det var nära men i fotboll kan saker hända. Det var inte menat, säger Walker enligt BBC.

– Hade jag njutit av erfarenheten? Självklart skulle jag det, men det här är en fantastisk klubb och man ska inte underskatta vad den här klubben har gjort senaste sex, sju åren.

Han fortsätter:

– Varför ska jag lämna om jag kommer att få tillräckligt med speltid här? Att spela är allt jag vill. Innerst inne ville jag spela för Manchester City men jag behövde göra vad som var rätt för mig och min framtid, och det är inte så att jag skulle gå till en sämre klubb eftersom Bayern München är en massiv klubb.

33-åringen avslöjar också att han kommer att förlänga sitt nuvarande kontrakt, som löper ut nästa sommar, inom kort.

– Jag älskar den här platsen. Jag har upplevt saker här som jag bara hade kunnat drömma om. Så varför skulle jag vilja lämna en klubb som det här?

Kyle Walker värvades från Tottenham 2017 och har gjort 260 matcher i den ljusblå tröjan sedan dess.

Du kanske också gillar