Hem Sport Williot Swedberg följdes av Manchester United och Barcelona på Tele2

Williot Swedberg följdes av Manchester United och Barcelona på Tele2

förbi admin
0 kommentar

Kvällens allsvenska stormöte mellan serieledarna Hammarby och regerande svenska mästarna Malmö FF var uppsnackat på förhand med högt ställda förväntningar.

Efter en intensiv första halvlek och en mindre händelserik andra halvlek blev det till slut delad poäng i toppmötet vilket betyder att Hammarby behåller serieledningen.

Det hände desto mer på läktarna och Tele 2 arena som var välbesökt.

Scoutades av storlag

Enligt uppgifter till SportExpressen, flera av varandra oberoende, satt representanter från både Manchester United och Barcelona på Tele 2 arena i kväll för att följa Hammarbys stortalang Williot Swedberg. Storklubbarna fick dock se Swedberg lämna mötet mållös.

Hammarbys sportchef Jesper Jansson är inte förvånad när SportExpressen talar med honom efter kvällens allsvenska match. Intresset är stort, menar sportchefen.

– Det är säkert fler (klubbar på plats) här, säger Jansson.

Vet ni något om det?

– Inte mer än att det är ett stort intresse.

Finns det något att ta ställning till nu?

– Ja, något enstaka (bud) finns det.

”Han känner sig lugn”

Något erbjudande som pirrar till?

– Ja, absolut. Så är det. Jag tror Williot känner sig rätt lugn.

Hur stor chans är det att det händer något till sommaren?

– Absolut. Det kan ske något eventuellt men vi har ingen stress eller behov till att sälja. På ett sätt så tror jag att vi kan känna ett ännu större lugn.

18-åringen har så här långt fått en sprudlande start på säsongen och ledde, inför den sjätte omgången, skytteligan på fem mål. I förra veckan kunde SportExpressen berätta att holländska PSV scoutat Bajen-spelaren på Stora Valla mot Degerfors och att Club Brugge och Augsburg var på Nya Studenternas när laget mötte Sirius i förra veckan.

Swedberg har tidigare flera gånger förklarat att han inte har bråttom att lämna Hammarby och att han just nu stortrivs i föreningen som han har kontrakt med fram till sommaren 2024. Spelaren var dock nära att lämna klubben inför den här säsongen men övergången till ryska Lokomotiv Moskva sprack efter att det ryska transferfönstret stängt.

Du kanske också gillar