Hem Sport Ymers succé – vidare i Franska mästerskapen

Ymers succé – vidare i Franska mästerskapen

förbi admin
0 kommentar

Dan Evans nådde fjärde omgången i US Open i fjol, men den 32-årige britten – som bäst rankad 22:a i världen i höstas och nu på plats 32 – fick alltså se sig besegrad av den nio år yngre svensken.

Mikael Ymers segersiffror skrevs till 6–3, 3–6, 6–2, 6–3.

Ymer, som besegrade 72-rankade australiern James Duckworth i tre raka set i den första omgången, bröt Evans serve tre gånger i det första setet och vann med 6–3.

Det satt emellertid långt inne; först på sjätte setbollen – efter bland annat två dubbelfel – kunde Ymer via ett serveess ta ledningen i matchen.

I det andra setet hade Evans kommandot, gick fram till 3–1 och tog sedermera även setet med 6–3. Evans såg ut att fortsätta på den inslagna vägen i det tredje setet. Britten tog ledningen med 2–0 – men då vaknade Ymer, som vann sex raka game och således tog hem setet med 6–2.

Vände igen

I det fjärde setet tog Evans ledningen med 2–0, gick fram till 3–1 och frågan ställdes huruvida det skulle bli en upprepning av det andra eller det tredje setet.

Det blev det sistnämnda.

Ymer tog sig ikapp till 3–3 och fullbordade vändningen till 4–3. Efter att ha gått fram till 5–3 skaffade sig Ymer två matchbollar i egen serve. På den första fixade han setsiffrorna till 6–3, och matchen med 3–1.

Det är tredje gången som den 23-årige svensken, 95:a på världsrankningen, når tredje omgången i en grand slam-turnering. I fjol gick han dit i både Australian Open och i just Franska mästerskapen.

Möter Tsitsipas?

Nu återstår det att se om Mikael Ymer kan svara för ett karriärsbästa. I tredje omgången ser han emellertid ut att ställas mot tufft motstånd, i form av världsfyran Stefanos Tsitsipas. Den 23-årige greken – som gick till final i Franska mästerskapen i fjol och ledde med 2–0 i set innan Novak Djokovic vände och vann – leder mot tjeckiske kvalspelaren Zdenek Kolar med 2–0 i set.

Du kanske också gillar