Hem Sport Ystads IF fällde Skövde i Skövde efter stor dramatik

Ystads IF fällde Skövde i Skövde efter stor dramatik

förbi admin
0 kommentar
220519 Ystads IF Kim Andersson under final ett i Handbollsligan mellan Skövde och Ystad IF den 19 maj 2022 i Arena Skövde.
Foto: Viktor Ljungström / BILDBYRÅN

Efter den första och efterlängtade SM-finalen mellan IFK Skövde och Ystads IF var det gästande YIF som lyckades knipa segern med 30-28 (16-13) och skaffa sig fördel, men det satt långt, långt inne. 

Det var bastuhet stämning både runtom och inuti Arena Skövde inför årets första SM-final på herrsidan. Själva matchen följde också samma i temperatur, där det blev om möjligt ännu hetare i det dramatiska slutskedet.

I början av matchen hade Ystads IF börjat bäst med mer finess i sina breda anfall, där Skövde gick mer rakt mot mål. För gästerna i vitt var det den ständigt unga flygkaptenen Kim Andersson som i motsatts till inramningen var kylig i både passningsspel och avslut, där många mål kom från hans vänster eller egna inspel till mittsexorna, som han skulle kunna hitta till om dom så hade gömt sig under kassan i kiosken.

Ystad drog ifrån till ledning 6-3 och därefter var det hårt arbete för hemmalaget som passande nog hade på sig blåställen. Framförallt var det Kim Anderssons dito Jack Thurin som drog det stora lasset med hårda skott och smarta lösningar.

Skövde kom ifatt men tappade igen precis före halvtidspaus då Niklas Krafth började rädda bollar för Ystad i en första halvlek som annars lyste med sin frånvaro av räddningar. 16-13 stod halvtidsresultatet till fördel för YIF.

Den andra halvleken började med desto fler räddningar, både från Krafth och inhoppande dansken Victor Bang i Skövde. Fortfarande var det gästerna som höll i taktpinnen och Julius Lindskog Anderssons trumpinnar till ben och vassa YIF-kantspelare skapade oreda i försvaret för hemmalaget.

Ystad höll alltjämnt avståndet ner till hemmalaget och såg ut att gå mot en seger i första SM-finalen för gästerna. Men likt monstret i en dålig skräckfilm vägrade Skövde att dö. Påhejade av en smått infernalisk hemmaarena jobbade man sig tillbaka till 24-24 med tio minuter kvar att spela, dels tack vare flera Ystadsutvisningar och en hel hink vilja.

Med tre minuter kvar stod det 26-26. Då var det Ystads tur att anfalla och Jakob Nygrens tur att göra mål. I anfallet efteråt kastade Skövde iväg bollen och Hampus Karlsson kunde kontra och skjuta ner det blå monstret ytterligare en gång till ställningen 28-26. Därifrån reste det sig inte. Kalaset slutade till slut 30-28 till Ystad efter en till syven och sist rättvis seger – men där Skövde visade att dom inte kommer att ge sig i första taget, eller femte.

Du kanske också gillar