Hem Sport Zlatan Ibrahomovic uppges förlänga med Milan

Zlatan Ibrahomovic uppges förlänga med Milan

förbi admin
0 kommentar

Kontraktet ska, enligt transferjournalisten Gianluca Di Marzio, sträcka sig över ett år och vara värt minst 10 miljoner kronor samt innehålla bonusar för eventuella mål och assister.

Beskedet kommer efter en tid av spekulationer då Zlatan Ibrahimovic, som vann ligan med Milan i slutet av maj, nyligen opererades för en knäskada och inte väntas bli spelklar förrän runt årsskiftet.

Trots det har uppgifter gjort gällande att Ibrahimovic velat förlänga sin fotbollskarriär och såväl tränare Stefano Pioli som klubbchefen Paolo Maldini har varit positiva till en fortsättning.

– Jag ser inga problem att komma överens. Han är säkerligen inte bekväm med att spela så lite som han har gjort. Vi får se vad som händer de kommande två veckorna. Det kommer att lösas för hans bästa och för Milans. Från vad jag har förstått så är hans intention att fortsätta, sade Maldini till Gazzetta dello Sport i slutet av maj.

Zlatan Ibrahimovic (vänster) tillsammans med Paolo Maldini.

Foto: Antonio Calanni/AP

Ibrahimovic, som fyller 41 år i oktober, har sedan återkomsten till Italien för två och ett halvt år sedan varit en viktig del i Milans förvandling från underpresterande storklubb till seriesegrare. Men under våren har han inte kunnat göra mer än korta inhopp på grund av problem med ett knä och en hälsena.

Enligt honom själv har han knappt kunnat sova på grund av smärtan i knäet som har behövts tömmas på vätska en gång i veckan det senaste halvåret.

”Har aldrig lidit så mycket på och av fotbollsplanen. Jag gjorde något omöjligt möjligt. I mitt huvud hade jag bara ett mål, att göra mina lagkamrater och min tränare italienska mästare eftersom jag gett dem ett löfte. I dag har jag ett nytt korsband och ytterligare en titel”, skrev han på Instagram efter operationen.

Milan har officiellt inte gått ut med några uppgifter om kontraktsförlängningen.

Läs mer:

Ibrahimovic knäopererad – blir borta sju till åtta månader

Malena Johansson: Zlatans dröm är viktigare än det perfekta slutet

Du kanske också gillar