Hem Sport Zlatan utanför Sveriges nya landslagstrupp

Zlatan utanför Sveriges nya landslagstrupp

förbi admin
0 kommentar

Den senaste tiden har Zlatan Ibrahimovic dragits med skadeproblem och bara gjort kortare inhopp i klubblaget Milan. När Sveriges förbundskapten Janne Andersson under onsdagen presenterade sin trupp till de kommande Nations League-matcherna fanns heller inte den 40-årige superstjärnan med i laget.

Därmed kommer alltså Ibrahimovic missa landskamperna mot Slovenien (2 juni), Norge (5 juni), Serbien (9 juni) och Norge (12 juni).

– Zlatan har haft en skadeproblematik och har lämnat återbud, sa Janne Andersson på presskonferensen.

Om forwardsstjärnan nu gjort sin sista match i de blågula färgerna är oklart. Men Andersson öppnar för att det inte är slut i landslaget för Ibrahimovic.

– Vi kommer hålla kontakten framöver.

Förbundskaptenen menar att dialogen som han haft med Ibrahimovic inför den här samligen enbart har rört just den här samlingen, och inte spelarens framtid överlag.

Ibrahimovic har fram till nu gjort 62 mål på 121 A-landskamper. Han gjorde comeback i Blågult i mars 2021 och under den nya sejouren i landslagsdressen har det hittills blivit fem framträdanden. Dessvärre för Zlatan har han missat EM-slutspelet förra sommaren, samt flera andra samlingar, på grund av skada.

När Sverige förlorade VM-kvalfinalen mot Polen i mars öppnade Janne Andersson för att ha med Ibrahimovic i en ledarroll i landslaget om det skulle visa sig att Milan-spelaren gjort sin sista landskamp.

– Med hans erfarenhet och personlighet så vore jag korkad om jag inte ville använda honom på något sätt, på planen eller utanför planen, sa förbundskaptenen då.

Just under den samlingen förklarade Ibrahimovic att han ville fortsätta spela fotboll och att han inte satt upp något slut i landslaget. På frågan om han ser sig själv spela EM om två år svarade han:

– Det är för långt fram att blicka, om man ens spelar då. Jag går efter nuläget och spelar så länge jag presterar. Vi får se vad som händer i klubben också. Det handlar inte bara om mig och mitt ego. Men jag vill fortsätta.

Nyligen rapporterade italienska Sky att Zlatan bara tränat en gång i veckan med Milan den senaste tiden, på grund av svullnad i sitt ena knä. I övrigt ska han ha gått efter ett individuellt schema.

Just nu är Ibrahimovics framtid som spelare högst oviss. Han sitter på ett kontrakt med Milan som går ut i sommar och klubben har inte gett något besked om svensken tänker spela vidare eller inte. Enligt italienska tidningen La Gazzetta dello Sport kommer 40-åringen fatta ett beslut om sin framtid i nästa vecka.

Du kanske också gillar