Hem Världen Stor brand i Berlin utom kontroll

Stor brand i Berlin utom kontroll

förbi admin
0 kommentar

Riskerna med branden ökar i och med de höga temperaturerna i Berlin, där det på torsdagen är mellan 35 och 40 grader. En varning har utfärdats på grund av hettan.

Branden utbröt klockan sex på torsdagsmorgonen, i skogen Grunewald intill det välbärgade villaområdet med samma namn i västra Berlin. 140 brandmän kallades till branden under morgontimmarna och vattenkanoner, drönare och polishelikoptrar har också använts i släckningsarbetet, men tidigt på eftermiddagen var branden fortsatt utom kontroll.

Det sker kontrollerade sprängningar vid ammunitionslagret, men det är oklart om några sådana var planerade till torsdagen.

Brandhelikoptrarna har inte varit tillgängliga under dagen, säger en av räddningstjänstens talespersoner till tidningen Frankfurter Allgemeine Zeitung. En begäran har lämnats in om hjälp från specialstyrkor från den tyska försvarsmakten. Autobahn har stängts av och regional- och fjärrtåg har stoppats.

Brandkåren har inte kommit längre än en kilometer från flammorna och det har ännu inte gått att ta sig fram till själva detonationsplatsen. Polischef Barbara Slowik säger att orsaken till branden fortfarande är helt okänd och tillägger att de som befann sig i området skulle ha hört de kontrollerade sprängningarna, om sådana hade skett på morgonen.

– Vi försöker ta oss till platsen med brandutredare så snabbt vi kan. De kommer att kunna klargöra exakt vad som var orsaken, säger Barbara Slowik till Berliner Zeitung.

Texten uppdateras.

Du kanske också gillar