Hem Sport Stor polisinsats under Dortmunds premiär – åskådare fick inte lämna arenan

Stor polisinsats under Dortmunds premiär – åskådare fick inte lämna arenan

förbi admin
0 kommentar

Dortmund gick mot seger i Bundesligapremiären.

Då annonserades ett meddelande i högtalarna på arenan.

Alla fans var tvungna att stanna på sina platser på grund av en stor polisinsats.

”Håll er lugna”, uppmanade lokalpolisen.

Dortmund besegrade Bayer Leverkusen med 1–0 i ligapremiären hemma på Signal Iduna Park efter ett tidigt mål från Marco Reus.

Men det är något helt annat som dragit till sig uppmärksamhet.

I matchens slutminuter annonserades ett meddelande ur högtalarna på arenan. En stor polisinsats utanför arenan gjorde att ingen fick lämna sin plats efter slutsignal förrän klartecken getts, skriver tyska Bild. På bilder syns polismännen bära automatvapen.

”Sätt dig på sin plats och håll dig lugn”

Anledningen var att ett misstänkt fordon hittats på parkeringen med två tomma vapenhölster och motorn igång. Polisen kunde inte utesluta att den inte utgjorde någon fara.

Tungt beväpnad polis bevakar bilen.

”Sätt dig på din plats och håll dig lugn. Vi vidtar för närvarande våra första åtgärder för att avstyra den farliga situationen. För att polisåtgärderna ska kunna genomföras ostört ber vi alla att undvika området kring stadion”, skrev lokalpolisen på Twitter.

Efter drygt 20 minuter meddelade polisen att de drygt 80 000 åskådarna kunde lämna arenan igen. Det hela rörde sig om ett tekniskt problem och det var därför bilen var igång. Ägaren av bilen greps och i förhör framkom att personen hade vapenlicens.

”I nuläget visar utredningen att varken ägaren eller fordonet utgjorde någon fara”, skriver Dortmundpolisen i ett pressmeddelande.

Du kanske också gillar