Hem Sport Succé för Madelene Sagström – fiasko för Anna Nordqvist

Succé för Madelene Sagström – fiasko för Anna Nordqvist

förbi admin
0 kommentar

Efter två dagars spel är Nordqvist fyra slag över par. Torsdagens öppningsrunda blev en mardröm för svenskan som gick runt på tre slag över par. Den andra rundan blev en aning bättre med 72 slag, ett över par. Sannolikt klarar hon inte kvalgränsen, med bara några få spelare kvar ute på banan är Nordqvist ett slag ifrån fortsatt spel.

Desto roligare, sett med svenska ögon, är att Madelene Sagström klättrat från en 13:e plats till andraplatsen efter två dagars spel på Muirfield. Hon gick på 65 slag på fredagen, sex under par, efter åtta birdies men hon hade även två bogeys. Totalt är hon sju under par, ett slag från ledande sydkoreanskan Chun In-Gee.

– Det är jättekul, jag är väldigt nöjd med spelet från början till slut. Jag spelade bra från tee till green och puttade riktigt bra, säger hon efter rundan.

Hon säger att hon tidigare varit lite orolig för att spela golf på linksbanor och inte vågat slå slagen fullt ut:

– Men nu känner jag mig mer bekväm. Jag har jobbat mycket med min caddie att våga spela spelet fullt ut. Och idag var en sån runda då jag verkligen körde, säger Sagström.

– Jag är jättetaggad inför helgen, jag tar det här läget alla dagar i veckan.

Maja Stark, som var bästa svenska den första dagen med en 68-runda och en femteplats, fick en katastrofstart den andra dagen. Hon inledde med en dubbelbogey på det första hålet och en bogey på det andra. Tre birdies räddade upp resultatet till 71 slag. Hon är på tionde plats.

– Jag har haft bättre starter men jag bara fortsatte att jobba. Jag och caddien körde trehålsmatcher mot banan och jag tror att vi vann mot banan, säger hon.

– Det ska bli jättekul att få spela i helgen, jag har inte klarat cutten i de två senaste tävlingarna.

Linn Grant inledde med tre birdies, men två bogeys förstörde ett toppresultat för dagen. Hon är totalt ett under par efter en 70-runda.

Du kanske också gillar