Hem Sverige 13 personer identifierade efter upplopp i Rinkeby

13 personer identifierade efter upplopp i Rinkeby

förbi admin
0 kommentar

Det var den 15 april i samband med en manifestation där högerextremisten Rasmus Paludan aviserat att han skulle bränna Koranen som det uppstod våldsamma upplopp i Rinkeby i västra Stockholm. Under de svåra ordningsstörningarna förekom även försök till grovt våld mot tjänsteman.

Sju personer greps och i ett pressmeddelande uppger Stockholmspolisen att utredningarna kring händelserna fortgår. I nuläget är en 33-åring häktad som anförare av våldsamt upplopp. 13 personer har identifierats och ytterligare 47 personer är än så länge oidentifierade.

Genom ett nationellt samordnat arbete använder sig polisen av ansiktsigenkänning för att identifiera gärningspersoner under upploppen. Inom kort kommer även bilder på misstänkta att publiceras på polisens hemsida för att få in tips från allmänheten.

I den händelse att en person syns på bilder från flera platser så kommer detta ”att samordnas”, skriver polisen.

– Vi bedömer att möjligheterna att identifiera personer är goda. Det är en tydlig signal att även om personer inte blev gripna vid de aktuella händelserna så pågår utredningar för att lagföra de som begått brott. Det är många som kommer att bli kontaktade av polisen framöver, säger Hanna Paradis biträdande kommenderingschef i region Stockholm, i ett uttalande.

Läs mer:

Rasmus Paludan får inte demonstrera i Stockholm och Uppsala

Polisen: ”Många fördömde mobben i Rinkeby”

Du kanske också gillar