Hem Sverige 17-åring misstänkt för dödsskjutningen i Eskilstuna

17-åring misstänkt för dödsskjutningen i Eskilstuna

förbi admin
0 kommentar

I måndags larmades polisen till Bellmansgatan i Eskilstuna av flera personer som hade hört höga smällar i området. När polisen kom till platsen hittades en man i 25-årsåldern på marken. Han fördes till sjukhus med ambulans, men hans liv stod inte att rädda.

Sedan dess har polisen genomfört flera utredningsinsatser som nu resulterat i att en 17-åring gripits och begärts häktad på sannolika skäl misstänkt för mord och grovt vapenbrott.

Känd sedan tidigare

Polisen säger att den gripne 17-åringen är känd för dem sedan tidigare men att just det här mordet inte har någon koppling till den pågående konflikten mellan två kriminella nätverk i Eskilstuna.

Polisens utredning kring den här händelsen och tidigare liknande skottlossningar i Eskilstuna har också lett till andra resultat, säger polisen.

– Efter en serie skjutningar har vi beslagtagit 14 handeldvapen, små vapen som är lätta att gömma, vilket försvagar gängens handlingskraft i Eskilstuna. Vi har gjort dörrknackningar och tagit mot tips, säger Oscar Nissfolk, biträdande chef för lokalpolisområde Eskilstuna.

Kopplat till narkotikaförsäljning

 – Den här insatsen syftar till att förbygga framtida brott och berör hela Sörmland och inte bara Eskilstuna. Vi har ett bra samarbete med underrättelsetjänsten och ser positivt på utredningen, säger Johan Levin, ansvarig för insatsen och lokalpolisområdeschef i Nyköping.

Det narkotikaförsäljningen och konflikter i samband med den som lett fram till de olika skjutningar som inträffat i Eskilstuna den senaste tiden, enligt polisen.

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.

– Skjutningarna påverkar tryggheten, säger biträdande lokalpolisområdeschef i Eskilstuna, Oscar Nissfolk. Men han tycker inte att man ska känna sig orolig. Hör honom berätta om skotten på måndagskvällen i klippet. Foto: SVT

Du kanske också gillar