Hem Sverige Åkesson: Våldet 100 procent migrationens fel | Nyheter

Åkesson: Våldet 100 procent migrationens fel | Nyheter

förbi admin
0 kommentar

SD-ledaren Jimmie Åkesson säger att han har ”svårt att se” någon annan förklaring än migrationen till våldet, som de senaste veckorna eskalerat i Sverige. 

– 100 procent av våldet har bara att göra med migrationen, säger han under ett besök på Migrationsverket försvar i Åstorp på tisdagen. 

– Hade vi inte haft den ansvarslösa migrationspolitiken som vi haft hade vi inte haft möjlighet att låta den här typen av strukturer att frodas. Vi hade inte haft människor som föds i Sverige men mentalt kanske lever i en annan del av världen eller som hittar sin främsta identitet i de här gängen eller klaner. 

”En oprövad sak” 

På frågan om hur han vill lösa problemet med kriminaliteten i Sverige svarar Åkesson att han gärna vill titta närmare på hur militären skulle kunna stödja polisen. 

– Det kan vara militärpolis, att återupprätta beredskapspolis för att stärka upp bevakning i olika områden, låta dem göra vissa av polisens andra bevakningsjobb så polisen kan gå in i de här områdena eller på andra sätt använda de militära resurser vi har.

Samtidigt ser han ett problem i att militären också måste fokusera på de yttre hot som finns mot Sverige. 

– Men det är en oprövad sak som jag gärna hade sett att man tittade närmare på.

Se också:
Här blir Åkesson tyst – i 20 sekunder

Retoriska draget under riksdagsdebatten.

Du kanske också gillar