Hem Sverige Annie Lööf (C) får målsägandebiträde efter knivmordet i Almedalen

Annie Lööf (C) får målsägandebiträde efter knivmordet i Almedalen

förbi admin
0 kommentar

SKR:s psykiatrisamordnare Ing-Marie Wieselgren mördades mitt i Visby under Almedalsveckan. Hon attackerades på öppen gata med kniv och hennes liv gick inte att rädda.

33-åriga Theodor Engström har erkänt gärningen och häktades inledningsvis för mord. Det omrubricerades sedan till misstänkt terroristbrott genom mord och han misstänkts även för förberedelse till terroristbrott genom förberedelse till mord.

På torsdagen kommer uppgifter om att Annie Lööf tilldelats ett målsägandebiträde, vilket Ekot var först att rapportera om.

”Det fasansfulla dådet i Almedalen har åter aktualiserats i media i dag. Mina tankar går främst till Ing-Marie Wieselgrens familj och närstående, deras stora sorg och förlust”, skriver Centerledaren Annie Lööf på sina sociala medier och fortsätter:

”Ni har förmodligen sett uppgifterna i media om att jag är målsägande i den förundersökning som handlar om det som hände i Almedalen. Jag kan bekräfta att så är fallet och att jag har blivit tilldelad ett målsägandebiträde”, skriver hon vidare.

Texten uppdateras.

Du kanske också gillar