Hem Sverige Åtal för hämndaktion efter dödliga skjutningen

Åtal för hämndaktion efter dödliga skjutningen

förbi admin
0 kommentar

Brotten som åklagare Ida Arnell nu åtalar de nio männen för ska bland annat ha begåtts i Norsborg och Vällingby i Stockholm, under perioden den 2 augusti till den 23 november 2020. Detta ska ha koppling till den skottlossning i Norsborg i Botkyrka kommun söder om Stockholm, där en tolvårig flicka dödades.

Den tolvåriga flickan var ute med sin hund i närheten av en snabbmatsrestaurang i Botkyrka den 2 augusti för två år sedan, då hon träffades av skott som avlossades från en förbipasserande bil. Enligt polisen var flickan inte måltavlan.

Ville hämnas

“Två av männen som jag åtalar för försök till mord befann sig vid McDonalds i Norsborg samtidigt som mordet på den 12-åriga flickan skedde och de blev själva beskjutna. Därefter menar jag att de planerade att tillsammans med ytterligare personer hämnas på de som de uppfattade hade beskjutit dem, vilket resulterade i ett mordförsök den 7 september 2020 i Vällingby”, säger åklagare Ida Arnell i en skriftlig kommentar i ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten.

Åtalet är alltså nära kopplat till dödsskjutningen av tolvåringen, där åtal kommer att väckas den 14 oktober i år. Det åtalet innefattar mord, men även bland annat grov misshandel, förberedelse till mord och försök till mord.

Två har släppts

Flera män misstänks i det ärendet men för två av dem, som varit efterlysta i ärendet, hävdes häktningen i fredags.

“Misstankarna mot dem gällande mord och försök till mord har lagts ned då det inte finns tillräckliga bevis för att väcka åtal mot dem. En man kommer alltjämt vara häktad i utevaro och internationellt efterlyst för mord och försök till mord”, säger vice chefsåklagare Anna Svedin, som leder den utredningen, i pressmeddelandet.

Åtalen kommer att tas upp i en och samma rättegång, som är planerad att inledas i september.

Du kanske också gillar