Hem Sverige BF-IGV polis till LPO Jämtland/Härjedalen, placeringsort Funäsdalen

BF-IGV polis till LPO Jämtland/Härjedalen, placeringsort Funäsdalen

förbi admin
0 kommentar

Organisation


Polisregion Nord


Kommun


Härjedalen


Län


Jämtlands län


Utlyst


07 september 2023


Ansök senast


29 september 2023


Referensnummer


C154555/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?

Till lokalpolisområde Jämtland/Härjedalen söker vi nu en polis som är engagerad, samarbetsvillig och flexibel. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisregion Nord är den största regionen sett till yta. Regionen består av de fyra nordligaste länen i Sverige och är organiserad i fyra polisområden: Jämtland, Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland som tillsammans är indelade i 12 lokalpolisområden. Vidare finns det tre regionala enheter: operativa enheten, underrättelseenheten och utredningsenheten, ett regionkansli samt nationella avdelningar som finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Polisområde Jämtland är ett av de fyra polisområdena i region Nord. Det geografiska området omfattar åtta kommuner.

Polisområdet är indelat i två lokalpolisområden vilka är Jämtland/Härjedalen och Östersund.
I lokalpolisområdet Jämtland/Härjedalen ingår fem av polisområdets åtta kommuner, två av dessa kommuner är Härjedalen och Berg. I lokalpolisområdet finns det ingripande- och brottsförebyggande verksamhet, utredningsgrupper samt stöd och service.

Vi söker nu en polis för yttre tjänst i brottsförebyggande (BF) samt ingripandeverksamheten (IGV) med placeringsort i Funäsdalen, Härjedalens kommun.

Arbetsbeskrivning

Som polis i yttre tjänst i ingripandeverksamheten arbetar du händelsestyrt och efter planlagt brottsförebyggande arbete. Med placering i Funäsdalen kan du även komma att ha utredningsuppgifter inom brottsutredningsverksamheten och i andra uppdrag, tex, samverkansuppdrag utifrån lokala och prioriterade behov. Du ingår i en arbetsgrupp under ledning av en gruppchef. I det händelsestyrda arbetet leds arbetet av yttre befäl som utgår från Östersund. Arbetsgruppen består av medarbetare lokaliserade på tre olika utgångsorter vilka är Sveg, Funäsdalen och Svenstavik.

Arbetet kan vara mycket fysiskt och psykiskt krävande, arbetsuppgifterna förutsätter därför att du upprätthåller en god fysik och är stresstålig. Det ingår i tjänsten mycket bilkörning och bilåkande, var beredd på upp till flera tusen mil i bil under ett års tjänstgöring med utrustning. Arbetet kommer att innefatta tjänstgöring på obekväm arbetstid, veckans alla dagar och tider.

Som BF-IGV polis med placering i Funäsdalen arbetar du som polis i hela Härjedalen och Bergs kommuner i första hand. Det är där det vardagliga polisarbetet genomförs. Det innebär att du arbetar med kollega i Funäsdalen och/eller med kollegor från Sveg och Svenstavik.

Som BF-IGV polis i Härjedalen och Berg har du ett brett uppdrag inom polisen. Tjänsten är till sin karaktär blandad och arbetsuppgifterna är därför varierande. Du förväntas ha högt medarbetardriv och själv aktivt söka arbetsuppgifter utifrån de behov som finns med bäring i den lokala problembilden. Du arbetar både som ingripandepolis när larmet kommer men även som en brottsförebyggande polis med avstamp i olika lokala problembilder liksom på uppdrag från området, regionen eller nationellt om det behövs. Vår aktivitetsplan och medborgarlöften är centrala.

Arbetet är stora delar av året präglat av en stark turisttillströmning. Du jobbar problemorienterat och underrättelsebaserat i vardagen, nära lokalsamhällena. Vi samarbetar med norsk och svensk tull då västra Härjedalen ingår i ett gränsnära område till Norge. Verksamheten utövas delvis i fjällterräng/miljöer och skoterkörning kan förekomma i tjänsten. Som polis i landsbygd och glesbygd är det emellanåt långt till närmaste kollegor.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Godkänd utbildning till polis enligt Förordning (2014:1105) om utbildning till polisman.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
 • God förmåga att använda dator och polisens olika it-system som arbetsredskap i ditt dagliga arbete.
 • Giltigt B-körkort.
 • God kännedom om och kunskap att arbeta utifrån de styrdokument som gäller för polisens arbete, exempelvis polisens värdegrund, medarbetarpolicyn och polisens nationella utredningsmetodik.
 • Det är meriterande om du även har:

 • Utbildning i brottsförebyggande frågor.
 • Erfarenhet av att ha arbetat med lokala samarbetspartners samt erfarenhet av arbete med den lokala problembilden och medborgarlöften.
 • Några års erfarenhet av att ha tjänstgjort i liknande roll inom IGV/BF, polis i yttre tjänst.
 • Några års erfarenhet av att utreda brott.
 • Erfarenhet av skoterkörning/behörighet att framföra snöskoter.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är engagerad i ditt arbete, tar stort ansvar för dina uppgifter och tilldelade uppdrag och du har ett flexibelt förhållningsätt med problemlösningsfokuserad inställning. Du bidrar med en positiv inställning och agerar prestigelöst med fokus på verksamhetens uppdrag. Arbetsuppgifterna ställer även krav på att du som person är lyhörd och serviceinriktad med god samarbetsförmåga i olika frågor både externt och internt. Förtroendekapitalet hos medborgarna är det viktigaste vi har och det värnar du om att förvalta. Du är trygg i din roll som polis och har god förmåga att arbeta självständigt och kommunikativt.

Inom uppdraget förväntas även kunna utreda i varierad omfattning utifrån behov och du tar långtgående ansvar för dina egna ärenden. Du förväntas vara beredd att kunna stötta upp i andra delar av den lokala polisverksamheten vid behov, tex mot receptionen och visst servicearbete ingår där skötsel av stationära angelägenheter så som skötsel och service av olika utrustning och fordon.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Övrig information

Arbetsort: Funäsdalen som placeringsort. Andra arbetsorter förekommer också.

Arbetstid: Periodplanering. Arbete på dygnets alla timmar årets alla dagar förekommer.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Funktion: Polis

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit, sista annonseringsdag är 29/9 2023.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbetAnsökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Du kanske också gillar